Showbiz

#actor #actrita #regizor #premiere #filme romanesti #toamna 2009 #calatoria lui gruber #cealalata irina #katalin varga

Ce filme romanesti vedem in toamna la cinema

Toamna acestui an se anunta a fi una bogata, cel putin in materie de premiere romanesti. Luna septembrie debuteaza in forta cu cel mai recent film al lui Radu Gabrea, " Calatoria lui Gruber ", a carui premiera va avea loc pe 4 septembrie.

Cu o actiune concentrata in jurul unei perioade zbuciumate pentru Romania (22 iunie 1941- atacul romano-german asupra Rusiei), filmul surprinde vizita lui Curzio Malaparte, corespondent de razboi pentru “Corriere della Sera”, la Iasi. Chinuit de o alergie severa, Malaparte incearca sa gaseasca un alergolog evreu, pe nume Josef Gruber. Pe afisul filmului lui Gabrea se regasesc nume precum Florin Piersic Jr., Marcel Iures, Claudiu Bleont, Razvan Vasilescu.

Pe 25 septembrie romanii au parte de o noua experienta cinematografica: "Cenusa si sange", o co-productie romano-franceza care marcheaza debutul regizoral al renumitei actrite Fanny Ardant. Printre actorii romani selectati pentru aceasta pelicula se numara: Olga Tudorache, Ion Besoiu, Razvan Vasilescu, Tudor Aaron Istodor, Andrei Finti, Andrei Aradits, Madalina Constantin.

Luna octombrie este rezervata mult-premiatului Katalin Varga, in regia lui Peter Strickland. Distins cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin pentru contributie artistica deosebita, Katalin Varga este o co-productie englezo-maghiaro-romana ce are ca data de lansare 16 octombrie.

Nu in ultimul rand, in luna noiembrie, pe data de 13, este programat un alt debut regizoral in lungmetraj: Cealalta Irina , in regia lui andrei gruzsniczki. Inspirat dintr-o poveste reala, filmul are in distributie nume precum Andi Vasluianu, Simona Popescu, Vlad Ivanov, Doru Ana.
 
Urmareste trailerul filmului Katalin Varga:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea