Showbiz

#benjamin button #brad pitt #oscar #premii #cel mai bun film #adriana pichini #plagiat

Caz straniu impotriva lui Benjamin Button

Strania poveste a lui Benjamin Button a devenit si mai stranie dupa ce vineri, 30 ianuarie, o italianca i-a dat in judecata pe cei din spatele productiei, spunanad ca scenariul peliculei are la baza o poveste scrisa de ea in urma cu 15 ani, informeaza hollywoodreporter.com.

Adriana Pichini , o muncitoare din Italia, sustine ca filmul este inspirit din povestea Il ritorno di Arthur all'innocenza (Intoarcerea lui Arthur la inocenta), scrisa de ea in 1994, an in care a fost inregistrata in domeniul drepturilor de autor.

Potrivit lui Gianni Massaro, avocatul lui Pichini, a fost deschis un dosar la tribunalul de la Roma. Asta inseamna ca un judecator va viziona filmul si va citi povestea Adrianei. Daca judecatorul va determina ca sunt destule similaritati pentru a incepe o investigatie , atunci tribunalul va incepe una.

Povestea Adrianei a fost trimisa unui publicist din Statele Unite, dar nu a fost publicata niciodata.

Pelicula, nominalizata la 13 premii Oscar, printre care premiul pentru cel mai bun scenari adaptat, prezinta povestea unui barbat care se naste batran si intinereste o data cu trecerea anilor. Producatorii spun ca The Curious Case of Benjamin Button este inspirat dintr-o nuvela din F. Scott Fitzgerald, publicata in 1921.

Urmareste trailerul filmului The Curious Case of Benjamin Button, cu Brad Pitt si Cate Blanchett



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea