Showbiz

Catherine Deneuve si Clint Eastwood - premiu pentru cariera la Cannes

Doi veterani ai cinematografiei mondiale, actrita franceza catherine deneuve si actorul si regizorul american Clint Eastwood au primit Premiul Special pentru intreaga cariera, la cea de-a 61-a editie a Festivalului de la Cannes.

Catherine Deneuve este protagonista filmului Un Conte de Noel, in regia lui Arnaud Desplechin, selectat in competitia oficiala a festivalului, iar Clint Eastwood a fost si el prezent la Cannes, cu cel mairecent film al sau, The Changeling, inscris de asemenea in competitia pentru Palme d'Or.

Cei doi au primit Premiul Special al juriului prezidat, anul acesta, de Sean Penn.

Catherine Deneuve a multumit juriului, distributiei filmului Un conte de Noel si regizorului Arnaud Desplechin: "Sunt inca fericita, si in ziua de azi, sa fac filme ca acesta, atat de plin de energie, inteligenta, sensibilitate si unicitate. Atata timp cat vor mai exista cativa regizori rari ca el, imi voi dori intotdeauna sa continui sa fac filme", a declarat Deneuve la decernarea premiului.

Actrita franceza va fi prezenta pe 7 si 8 iunie la Cluj-Napoca, la Festivalul International de Film "Transilvania" (TIFF), pentru a primi premiul omagial pentru intreaga activitate.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea