Showbiz

Bucuresti Film Fest va avea o sectiune dedicata cinema-ului indian

Cea de-a doua editie a Festivalului de Film Bucuresti, ce se va desfasura in perioada 28 iunie – 6 iulie, va prezenta in premiera sectiunea Focus, dedicata cinematografiei unei tari anume, iar pentru 2008, organizatorii au ales India.

Festivalul cuprinde, ca si la editia precedenta trei sectiuni competitive: internationala, scurtmetraj si documentar, si sectiunea CineMareaNeagra, consacrata filmelor din tarile bazinului Marii Negre. Aceasta sectiune isi propune sa promoveze productii ale unor regizori din Romania, Bulgaria, Turcia, Armenia , Georgia, Ucraina, Rusia sau Rep. Moldova. Festivalul include, de asemnea, doua sectiuni necompetitive, Europa si, de anul acesta, Focus.

In cadrul celor trei sectiuni competitive, vor fi prezentate filme internationale, scurtmetraje si documentare, care vor trebui sa intruneasca mai multe conditii: sa fie realizate dupa 1 ianuarie 2007, sa nu fi fost distribuite comercial in Romania, si nici prezentate in alte festivaluri de gen, cu exceptia marilor festivaluri inernationale precum cele de la Cannes, Berlin sau Venetia.

Juriile pentru cele trei sectiuni ale competitiei sunt formate din cate trei personalitati ale cinematografiei internationale si romanesti. Proiectiile ar putea avea loc, ca si anul trecut, la Sala Eforie a Cinematecii sau in aer liber, in Piata George Enescu, de la Ateneu .

Printre filmele prezente in competitia de lung-metraj la editia de anul trecut, s-au aflat productia controversata a lui John Cameron Mitchell, Shortbus, pelicula englezeasca This is England a lui Shane Meadows sau filmul romanesc Un acoperis deasupra capului, in regia lui Adrian Popovici. In afara competitiei a fost proiectat si productia germana, premiata cu Oscarul pentru cel mai bun film strain in 2007, Das Leben den Anderen (Viata celorlalti).

Trailer Das Leben den Anderen (Viata celorlalti)


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea