Showbiz

Brian De Palma ii aduce pe ecrane pe "Strangulatorii din Boston"

Inclinatia regizorului pentru filmele cu eroi negativi este binecunoscuta. Dupa filme precum Scarface , Carlito's Way , regizorul revine cu un thriller asemanator, The Boston Stranglers.

Filmul este adaptarea cartii lui Susan Kelly, "The Boston Stranglers: The Public Conviction of Albert DeSalvo and the True Story of Eleven Shocking Murders" ("Strangulatorii din Boston: Condamnarea publica a lui Albert DeSalvo si adevarata poveste a unsprezece crime socante"), inspirata evident dupa un : crimele dintr-un oras american, de la mijlocul anilor '60.

Nu este prima data cand Brian De Palma recreeaza un caz socant in filmele sale. Regizorul s-a inspirat din cazuri reale si pentru Casualties of War, Redacted sau The Black Dahlia.

Cazul "Strangulatorilor din Boston"

Desi s-a petrecut in urma cu 40 de ani, cazul "strangulatorilor din Boston" continua sa suscite interesul publicului, mai ales ca justitia americana nu a reusit sa elucideze misterul din spatele crimelor. Nu se stie cu siguranta nici acum daca Albert DeSalvo, cel care a marturisit ca este vinovatul si care a fost injunghiat in inchisoare, este cu adevarat criminalul responsabil de atrocitatile din Boston.

Cazul a inspirat nenumarate filme de televiziune sau pentru marele ecran, cea mai cunoscuta fiind ecranizarea din 1968, cu Tony Curtis in rolul lui DeSalvo si Henry Fonda in pielea detectivului aflat pe urmele sale.

Trailer The Black Dahlia


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea