Showbiz

#adaptare cinematografica #ecranizare #the great gatsby #australia #baz luhrmann

Baz Luhrmann - va ecraniza celebrul roman "The Great Gatsby"

Regizorul filmului Australia, Baz Luhrman, se grabeste sa readuca pe marile ecrane o noua adaptare a celebrului roman de F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby /Marele Gatsby, anunta FemaleFirst.

Luhrmann spune ca noua ecranizare, inspirata de romanul omonim al scriitorului american, este perfecta pentru a-i ajuta pe oameni sa inteleaga actualul climat economic mondial: "Oamenii vor avea nevoie de o explicatie pentru situatia in care am ajuns si de unde a pornit, iar poate oferi raspunsul”, a declarat regizorul.

"Daca incerci sa le explici oamenilor ca au fost prea lacomi, nu vor vrea sa vada asta. Dar daca le arati acest lucru, facand referire la o alta epoca, atunci te vor asculta”, a mai spus Luhrmann.

Baz Luhrmann este cunoscut pentru perioadele lungi de care are nevoie pentru a lucra la un proiect cinematografic , insa promite ca in cazul ecranizarii lui The Great Gatsby nu va proceda la fel. “O sa ma misc mai repede decat pana acum. Sper sa nu-mi ia tot sapte ani”, a glumit cineastul australian.

Romanul The Great Gatsby a mai fost ecranizat pana acum de patru ori. Cea mai faimoasa adaptare pentru marele ecran este cea din 1974 cu Robert Redford in rolul lui Jay Gatsby, un tanar imbogatit de pe urma afacerilor ilicite din timpul crizei economice din America anilor '20.

Urmareste trailerul dramei Australia, cel mai recent film regizat de Baz Luhrmann, cu Nicole Kidman si Hugh Jackman in rolurile principale.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea