Showbiz

#the faint #patrice #concerte #b'estfest 2009 #dub #reggae #pop #electro #rock #alte-genuri

B'Estfest 2009: Recitaluri Patrice si The Faint pe 1 si 3 iulie


Patrice ( foto ) si The Faint sunt cele mai noi confirmari in cadrul festivalului B’Estfest 2009. Patrice urmeaza sa cante in “Ziua Zero” (1 iulie), alaturi de trupa The Killers, in vreme ce The Faint va sustine un recital pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand.

Editia din acest an a B’Estfest-ului va avea loc perioada 1-5 iulie 2009, in cadrul complexului Romexpo. Pe afisul festivalului vor mai figura nume ca: Manowar, Motorhead, Franz Ferdinand, The Killers, Moby.

Patrice, reggae "made in Germany"

Patrice Bart-Williams s-a nascut in Germania, copilaria sa fiind puternic influentata de artisti precum Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Bob Dylan. A inceput sa compuna la varsta de 12 ani, definindu-si treptat un stil muzical propriu, sub forma unui amestec de ritmuri reggae si dub jamaicane cu sonoritati de chitara acustica, funk si pseudo-jazz.

Cu versuri de o puternica incarcatura sociala, care vorbesc despre iubire, rebeliune, spiritualitate, viata si moarte, hiturile "Soulstorm", "Up In My Room", "Everyday Good", “You Always You” sau “Clouds” au ajuns rapid in atentia publicului, propulsandu-l pe Patrice drept un exponent al noii generatii de artisti reggae.

The Faint, de la dance-punk la electro-pop

Trupa americana The Faint a fost mereu descrisa printr-o serie de paradoxuri: un amestec de dance-punk cu influente new wave, un melanj de electro-pop si punk rock. Primul album The Faint, “Media”, a fost lansat in 1998, urmat un an mai tarziu de „Blank Wave Arcade”, material ce avea ca teme principale sexualitatea, teleportarea si manipularea maselor, subiecte ce au atras atat atentia fanilor, cat si a criticilor.

Cel de-al cincilea si cel mai recent album The Faint, “Fasciinatiion” ofera lumii cea mai reala imagine The Faint pana in prezent, fiind produs, compus, inregistrat, masterizat si lansat in intregime prin forte proprii.Cei de la The Faint au deschis show-uri pentru No Doubt si Placebo la inceputul anilor 2000. De asemenea, au concertat in cadrul unor festivaluri precum Electric Picnic, Coachella, T in the Park sau Melt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea