Showbiz

Azi se da startul Festivalului de Film de la Cannes

Mai sunt putine ore pana la startul celei de-a 61-a editii a de la Cannes ce se va desfasura pana pe 25 mai, cand in cadrul unei ceremonii de gala va fi inmanat Marele Trofeu, Palme D'Or.

Competitia de anul acesta se anunta a fi una deosebit de interesanta, in cursa pentru Marele Premiu aflandu-se trei regizori americani si trei francezi. Printre prezentele notabile de anul acesta se numara , cu Entre les mures. Printre numele importante din competitia oficiala de pa croazeta se mai regasesc , prezent la Cannes cu Interior. Scara de bloc, scurtmetraj castigator si in cadrul Festivalului de Film studentesc Cinemaiubit.

Un alt scurtmetraj romanesc, Lectia de box de Alexandru Mavrodineanu a fost ales printre cele noua pelicule de gen care vor concura online pentru votul publicului pe site-ul youtube.com.

De asemenea, in cadrul programului Short Film Corner, Romania va participa cu proiectul Romanian Short Waves 2008 care cuprinde 14 dintre cele mai cunoscute si premiate scurtmetraje romanesti din ultimul an, printre care Alexandra de care includ premierele mondiale ale unor filme precum Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in regia lui Steven Spielberg, Vicky Cristina Barcelona, cel mai recent film al lui Woody Allen sau filmul de animatie Kung Fu Panda.

Printre membrii juriilor competitionale se regasesc Sean Penn (presedintele juriului competitiei oficiale), actrita americana Natalie Portman, actrita de origine romana Alexandra Maria Lara sau regizorul german de origine turca Fatih Akin, castigator la editia din 2007 a festivalului de la Cannes al premiului pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul The Edge of Heaven. Akin va prezida anul acesta juriul sectiunii Un Certain Regard .

Trailer Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea