Showbiz

Azi incepe Festivalul de Film de la Tribeca

Festivalul International de Film Tribeca, eveniment initiat in urma atentatelor de la 11 septembrie, incepe miercuri la New York, cu proiectii de documentare, filme de scurt si lungmetraj, precum si animatii. Festivalul se desfasoara intre 23 aprilie - 4 mai si in cadrul sau vor fi proiectate in salile de cinema din cartierul Tribeca, aflat in sudul Manhattan-ului, 120 de pelicule.

Festivalul organizat pentru prima data in ianuarie 2002 de actorul Robert De Niro si de producatoarea Jane Rosenthal, a devenit in scurt timp un festival international de succes, reusind sa atraga, inca de la prima editie, aproximativ 150.000 spectatori.

Evenimentul cinematografic va fi deschis cu premiera mondiala a comediei Baby Mama, debutul in regie al lui Michael McCullers. Filmul spune povestea unei femei de afaceri bogate si ceibatare, al carei copil este nascut de o alta femeie. In festival, va fi proiectat si documentarul Man on the Wire al britanicului James Marsh , despre artistul Philippe Petit care a traversat in 1974 spatiul dintre cele doua turnuri gemene inainte de a fi oprit de politie . Documentarul a obtinut premiul publicului la festivalul de film independent Sundance, in ianuarie 2008.

Filme importante, precum drama de familie Trucker, de James Mottern, comedia Bart Got a Room cu William H. Macy, thriller-ul The Caller si drama romantica Eden, vor avea premiera mondiala in cadrul evenimentului.

Castigatorii sectiunilor din festival vor fi premiati atat cu bani, cat si cu opere de arta. Regizorul Julian Schnabel, al carui film Le scaphandre et le papillon s-a bucurat de mare succes anul trecut, va oferi ca premiu unul din tablourile pictate de chiar de el.

Trailer Le scaphandre et le papillon


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea