Showbiz

Au fost decernate Premiile Goya


Premiile Goya - echivalentele Oscarurilor la spanioli – au fost decernate ieri, la Madrid. In cea de-a 22-a editie a Premiilor Goya, premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei La Soledad (Solitary Fragments), in regia lui Jaime Rosales. La categoria cel mai bun film, alaturi de La Soledad, au mai fost nominalizate lungmetrajul "El Orfanato" al lui Juan Antonio Bayona , candidatul la Oscar pentru film strain al Spaniei, "Las Trece Rosas" de Emilio Martinez Lazaro si "Siete mesas de billar frances" de Garcia Querejeta. Cu toate ca un favorit al criticii si publicului, El Orfanato (ce fusese nominalizat la 14 categorii si a ajuns sa fie unul dintre cele mai vizionate filme ale anului 2007) nu a reusit sa castige la categoria cel mai bun film, pelicula a obtinut, insa, 7 premii Goya: premiul pentru cel mai bun scenariu original (Sergio Sanchez), premiul pentru cel mai bun regizor (debut), premiul pentru efecte speciale, premiul pentru cel mai bun sunet, cea mai buna scenografie si cea mai buna productie. Un alt favorit al criticilor, Las Trece Rosas, in regia lui Emilio Martinez Lazaro, a obtinut patru premii GOYA, printre care si cel pentru imagine. Cel mai bun actor a fost ales Alberto San Juan pentru interpretarea unui cantaret de jazz fara succes care se intoarce in satul natal pentru a sta cu tatal muribund, in filmul "Bajo las estrellas", in regia lui Felix Viscarret. Maribel Verdu si Amparo Baro au obtinut Premiul GOYA pentru interpretare - rol principal, respectiv rol secundar, in filmul "Siete mesas de billar frances", in regia lui Garcia Querejeta. Javier Bardem a primit premiul pentru productia documentarului Invisibles, iar interpretarea lui dintr-un alt favorit al criticii internationale, No Country for Old Men, a fost sugerata de prezentatorul festivitatii, Jose Corbacho, care a aparut costumat ca si Bardem in filmul mai sus mentionat. Nominalizarile pentru cea mai buna actrita au fost: Belen Rueda ("El Orfanato"), Blanca Portillo ("Siete mesas de billar frances "), Emma Suarez ("Under the Stars") si Maribel Verdu ("Siete mesas de billar frances "). La cel mai bun actor au fost nominalizati Alfredo Landa ("Sunday Light"), Alvaro de Luna ("El prado de las estrellas"), Alberto San Juan ("Under the Stars") si Tristan Ulloa ("Mataharis").
Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea