Showbiz

Animatii de Ion Popescu-Gopo proiectate la Cinemateca

Cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la nasterea cineastului Ion Popescu-Gopo, vor fi proiectate vineri, 9 mai, la cinemateca romana filme precum Scurta istorie sau Ucenicul vrajitor. La gala va rula si S-a furat o bomba (1961), pentru prima data dupa ce copia filmului a fost restaurata. La proiectie va fi prezent si actorul Iurie Darie .

De asemenea, in cadrul evenimentului va fi lansat volumul "Puterea omuletului" de Theodor Leonescu.

Ion Popescu-Gopo (1 mai 1923 - 29 noiembrie 1989), artist plastic roman, a realizat nenumarate filme de animatie in care personajul principal era "omuletul lui Gopo ", o creatie proprie care l-a facut celebru si i-a adus premii nationale si internationale. In 1957 a fost premiat cu Palme D'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul de scurtmetraj Scurta istorie.

Pseudonimul sau, Gopo, provine de la numele parintilor sai: numele de fata al mamei sale, Gorenco, si numele tatalui, Popescu.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea