Showbiz

Anim'est la a patra editie

Singurul de animatie din Bucuresti si cel mai important din Romania, Anim’est, contabilizeaza pentru primele trei editii 900 de filme proiectate si peste 18.000 de spectatori.

In plus, odata cu dezvoltarea Anim’est s-a putut observa cresterea interesului pentru filmul de animatie, atat pentru public, cat si pentru profesionisti pentru care festivalul a devenit o punte de lansare.

Consacrat pe plan international, festivalul a primit in ultimii trei ani oaspeti de seama: John R Dilworth si (nominalizati la Premiul Oscar), sau , dar si romanii Ion Truica (selectionat in competitia Festivalului de la Cannes) sau Mihai Badica.

Competitia si programele speciale ale evenimentului includ in fiecare an cele mai importante filme de animatie realizate in anul precedent, premiate la Cannes, Annecy (cel mai mare festival de din lume), Animadrid, Animateka sau alte festivaluri importante.

Cea de-a patra editie a Anim’est va asteapa in perioada 2 - 11 octombrie cu o oferta la fel de generoasa: cinci sectiuni competitive - scurt-metraj, lung-metraj, film romanesc , film studentesc, videoclip & advertising, zece sectiuni show-case, trei jurii, doua workshop-uri de animatie si doua masterclass-uri.

Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu si Terasa Verona (Libraria Carturesti) vor fi, timp de zece zile, gazdele filmelor si evenimentelor Anim’est.

Urmariti trailerul scurtmetraslului Breath in regia lui Sergiu Lupse - participant al festivalului Anim'est 2008, la categoria Scurtmetraje Romanesti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea