Showbiz

#festival #animatie #film #cinema #anim_est

Anim'est incepe astazi

Cea de-a patra editie a Festivalului International de film de animatie Anim'est incepe astazi cu proiectia filmului animat " Mary and Max ".

Pelicula de animatie Mary si Max (regia Adam Elliot, castigator al Premiului Oscar in 2003) a fost remarcata la numeroase festivaluri prestigioase de profil (Sundance, Berlin) si a primit anul acesta trofeul pentru Cel mai bun lung metraj de animatie la cel mai important festival de film de animatie din lume (Annecy).

Festivalul aduce in atentia publicului 400 de filme animate dintre care 199 lungmetraje, iar din Arhiva Nationala de Filme au fost selectionate si scurt metrajele care compun socantul program Dupa 20 de ani. Acesta contine filme romanesti cenzurate de regimul comunist si difuzate pentru prima data dupa 1989. Unele dintre aceste pelicule vor fi proiectate in premiera absoluta deoarece nu au fost proiectate niciodata in cinematografe din cauza continutului protestatar si ofensiv la adresa regimului dictatorial.

De asemenea, din Arhiva Nationala de Filme a mai fost selectat un all time best of de scurt metraje romanesti pentru copii. Cei mici vor mai avea ocazia sa urmareasca in cele doua weekenduri de pe perioada festivalului si un program de scurt metraje internationale pentru copii.

Anim'est se va desfasura in perioada 2-11 octombrie 2009 la cinematografele Patria, Elvira Popescu, Cinema Union si in aer liber la Gradina Verona .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea