Showbiz

#film #festival #animatie #anim'est 2009 #cluj-napoca

Anim'est ajunge si la Cluj-Napoca

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est pregateste si in acest an un follow-up special la Cluj-Napoca.
 
Timp de trei zile, in perioada 23-25 octombrie, spectatorii din Transilvania vor putea sa urmareasca, la Cinema Victoria, sapte lung metraje de neratat si cateva zeci de scurt metraje din selectia oficiala a festivalului. La acestea se adauga un calup de scurt metraje animate franceze, proiectate in premiera in Romania, exclusiv la Cluj, si prezentate de Centrul Cultural Francez.

Din selectia clujeana a festivalului nu vor lipsi filmele romanesti premiate la aceasta editie a festivalului: Copacul urban / Urban Tree (r. Vali Chincisan, Romania, 2009) si Zgomot alb / White Noise (r. Marius Pandele, 2009), proiectate la Cinema Victoria in competitia nationala Anim'est, chiar in prima seara clujeana, vineri, 23 octombrie, de la ora 20:00.

Doua dintre lung metrajele-cult ale lui Hayao Myiazaki, Nausicaa din Valea Vantului / Nausicaa of the Valley of Wind (Japonia, 1984) si Castelul umblator al lui Howl / Howl's Moving Castle (Japonia, 2004), reprezinta alte surprize pe care Anim'est le-a pregatit cinefililor clujeni.

Cei mai tineri spectatori de la Anim'est se vor putea bucura impreuna cu parintii si bunicii lor de doua proiectii care le sunt dedicate, cu lung-metrajele multi-premiate Bravul soldat Svejk (r. Robert Crombie, Ucraina-Marea Britanie, 2009), programat vineri, 23 octombrie, de la ora 18:00, si Mia si Migou / Mia et le Migou (r. Jacques Rémy Girerd, Franta, 2008), ce urmeaza sa ruleze sambata, 24 octombrie, de la ora 14:00.

Nu putea lipsi din programul de la Cinema Victoria unul dintre cele mai iubite filme din competitia de lung metraj-fictiune: Brendan si secretul din Kells/ The Secret of Kells (r. Tomm Moore, Irlanda-Franta-Belgia, 2009), adresat deopotriva adultilor si copiilor, o poveste plina de viata din Irlanda secolului al IX-lea, duminica, 25 octombrie, de la ora 20:00.

Lung metrajul-cult Film noir (r. Jud Jones, SUA-Serbia, 2007) vine la Cluj sambata, 24 octombrie, de la ora 22:00.

Doua programe de scurt metraje senzationale , selectionate din palmaresul prestigiosului festival de profil Anima Bruxelles, respectiv produse de studioul francez Sacrebleu Productions se regasesc de asemenea in programul proiectiilor de la Cinema Victoria; clujenii le vor putea urmari vineri, 23 octombrie, de la ora 16:00, respectiv sambata, 24 octombrie, de la ora 18:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea