Showbiz

#10 februarie 2009 #concert #muzica #sting #duet #angela gheorghiu #soprana #opera #alte-genuri #pop #rock

Angela Gheorghiu a refuzat invitatia lui Sting

 
Sting i-a propus sopranei Angela Gheorghiu ( foto ) sa cante alaturi de el in concertul pe care il va sustine la Bucuresti, pe 10 februarie , la Sala Palatului.

Desi isi doreste foarte mult sa participe la acest eveniment, Angela a trebuit sa refuze invitatia, pe motiv ca in aceea perioada va trebui sa sustina o serie de concerte la Opera din New York si nu numai.

Soprana de origine romana nu ar fi la prima colaborare cu marele artist. Aceasta a mai cantat alaturi de Sting, anul trecut, in cadrul spectacolului de la Petra, Iordania , in memoria lui Pavarotti. Cu ocazia acestui concert, Sting i-a propus Angelei Gheorghiu sa realizeze un album impreuna.

Spectacolul lui Sting de la Bucuresti este inclus in turneul de promovare a noului proiect al acestuia, „Songs from the Labyrinth”, material realizat in colaborare cu celebrul muzician bosniac Edin Karamazov, fostul elev al cunoscutului dirijor roman, Sergiu Celibidache.

Proiectul „Songs from the Labyrinth” este un omagiu adus marelui compozitor elisabetan John Dowland (1563-1626) pe care artistul l-a descoperit la inceputul anilor 80. Sting si-a canalizat toata energia in acest proiect, renuntand chiar la chitara, in favoarea lautei, un instrument potrivit perioadei renascentiste. “Imi indrept toata atentia catre secolul XVI acum” marturisea mai demult cantaretul.

Artistul nu este la prima vizita in tara noastra. Acesta a sustinut un concert pe 20 mai 1996 cu ocazia turneului sau, „Mercury Falling Tour 1996/1997”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea