Showbiz

#alte-genuri #deces #anca parghel #spital #timisoara #cancer #metastaza

Anca Parghel a incetat din viata


cantareata de jazz Anca Parghel a incetat din viata in aceasta dimineata la Spitalul Judetean din Timisoara. Anca Parghel (51 de ani) suferea de cancer ovarian.

Cantareaţa a fost internata ieri dupa-amiaza la Timisoara in stare foarte grava, cu metastaza generalizata .

La inceputul saptamanii artista fusese internata la clinica Nova Vita din Belgrad, o clinica specializata in medicina alternativa si terapie naturista.

In urma cu cativa ani, Parghel a mai fost diagnosticata cu cancer la san, dar in urma tratamentelor, boala a intrat in regresie.

Anca Parghel s-a nascut la Campulung Moldovenesc pe 16 septembrie 1957. Si-a facut studiile muzicale la Liceul de profil din Iasi si ulterior la Conservatorul iesean. Pana in 1989 a predat canto, pian si improvizaţie la Liceul de Muzica din Suceava şi in Bucuresti la Conservator. A profesat pe rand in Belgia, Germania, Marea Britanie şi Republica Moldova, si din 1984 a facut furori la toate festivalurile de jazz la care a participat.

Artista a lansat 18 albume. Vocea ei a fost comparata de critici cu Ella Fitzgerald, Yma Sumac sau Maria Callas . A urcat pe scena alaturi de nume sonore din jazz-ul mondial, precum Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell sau Johnny Raducanu . La sfarsitul lunii trecute, artista lansase „Colind pentru Romania”, un album ce reuneste colinde din toate colturile lumii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea