Showbiz

#film #amintiri din epoca de aur #regizor #cristian mungiu #critici pozitive #festival #cannes #2009

"Amintiri din Epoca de Aur" este laudat de criticii din Occident

“ Amintiri din Epoca de Aur ”, pelicula scrisa si produsa deCristian Mungiu, a avut premiera oficial marti seara, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Pelicula a strans pana acum numai cronici favorabile.
 
Iata ce scrie criticul publicatiei Screen Daily despre noul film al lui Mungiu: "Un film alcatuit din mai multe episoade care doboara mitul conform caruia Romania lui Ceausescu era " Epoca de Aur ", "Amintiri din Epoca de Aur" ofera o noua incursiune in lumea noului val al cinematografiei romanesti, prezentand episoade amuzante din viata cotidiana sub dictatura ”.
 
De asemenea, criticul afirma ca filmul va fi un succes doar in tarile din fostul bloc comunist, nu si pe marile ecrane din Occident.
 
Si publicatia Boston Globe are numai cuvinte de lauda la adresa acestei pelicule, apreciind inteligenta scenariului.
 
“Amintiri din Epoca de Aur” concureaza la Cannes in cadrul sectiunii“ Un Certain Regard ”. Din cauza duratei sale (155 de minute) filmul va fi prezentat in Romania in doua parti.
 
Cristian Mungiu este cel care a regizat Occident si 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, alte doua pelicule valoroase. De altfel, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile a fost primul film romanesc care a fost premiat la Cannes, in urma cu 2 ani, cu marele premiu Palme D’Or.
 
Urmareste trailerul filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea