Showbiz

"Alexandra" de Radu Jude la Festivalul de Film de la Edinburgh

Scurtmetrajul Alexandra de Radu Jude va fi prezentat la Festivalul International de Film de la Edinburgh , care se desfasoara in perioada 18 - 29 iunie.

Alexandra va rula in sectiunea de scurtmetraj si in "International Shorts : Love Bites", care mai prezinta patru filme din Statele Unite, Noua Zeelanda, Elvetia si Germania ce au ca tema dezamagirile in dragoste.

Scurtmetrajul lui Radu Jude surprinde un moment din viata unui cuplu divortat: o cearta iscata intre fostii soti pe motiv ca fetita ar fi invatata de mama sa nu-si mai recunoasca tatal natural.

Tavi, un barbat de 40 de ani, despartit de sotia sa, descopera ca fiica sa nu ii mai spune "tata". Intrigat de aceasta situatie, Tavi reproseaza fostei sotii si noului partener al acesteia faptul ca Alexandra nu mai stie cine este "adevaratul" sau tata. Pentru a lamuri situatia, fetita este chemata de mama sa spuna cine este cine in familie, aceasta recunoscand ca Tavi este "tati".

Filmul a mai fost distins cu un premiu in cadrul Festivalului International de Scurtmetraj de la Oberhausen, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Germania.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea