Showbiz

#dance #electro #akcent #adrian sana #muzica #scandal #plagiat #monden #eduard ilie #kristine #piesa

Adrian Sana (Akcent) acuzat de plagiat

Adrian Sana ( foto ), liderul trupei Akcent, este acuzat ca a furat piesa lui Eduard Ilie , alias Edward Maya . Acesta din urma sustine ca el a compus melodia „ Se Thelo ” special pentru cantareata Kristine , potrivit ziarului Cancan.

Un nou scandal de plagiat a izbucnit in showbiz-ul romanesc. De data aceasta, protagonistii sunt Adrian Sana, Eduard Ilie, Kristine si trupa de fete Roller Sis. Desi a lansat la radio si la tv piesa „Se Thelo”, Kristine a descoperit cu stupoare ca aceeasi melodie este folosita de trupa Roller Sis.

Au aparut doua fete care, din cate stiu eu, si patineaza si care canta deja piesa mea. Nu stiu de cine au fost pacalite pentru ca piesa imi apartine. Avem castig de cauza oricum si oricand. Eu nu voi renunta la piesa asta pe care o cant in continuare. Din cate stiu eu, Adrian de la Akcent nu are foarte multe cunostinte muzicale. Edward stie tot ce a facut la aceasta melodie. Akcent mi-a furat piesa", a marturisit Kristine pentru Cancan.

De partea cealalta, Adrian sustine ca este detinatorul cu acte in regula a piesei, inregistrand-o chiar la UCMR. Cantecul – problema se pare ca a fost creat in studiourile lui Adi, unde solistul de la Akcent impreuna cu Edi au lucrat la albumul „Fara lacrimi”.

"Dupa ce am incheiat colaborarea cu Adi, in octombrie 2008, mi-am luat proiectul. Melodia "Se Thelo" i-am dat-o interpretei Kristine in ianuarie 2009. Piesa a fost data pe radio si TV la sfarsitul lunii martie. Apoi l-am instiintat pe Adi de acest lucru si ca vreau sa semnam impreuna piesa la drepturile de autor, pentru ca a fost facuta in studioul lui. Peste trei zile am aflat ca el a inregistrat compozitia la UCMR si ca ma acuza ca i-am luat piesa din studio, care este compusa de mine: instrumental, versuri, linie melodica", a povestit Eduard Ilie pentru aceeasi publicatie.

Adrian Sana nu se lasa nici el mai prejos si, revoltat peste masura de scandalul in care a fost implicat, este hotarat sa-l dea in judecata pe Maya.

Am constatat ca Edi Maya, care a fost angajatul meu, a plecat de la mine din studio cu niste piese. A si vandut piesa "Se Thelo" artistei Kristine, desi este creatia mea, muzica si text. A inregistrat piesa cu Kristine si a folosit vocea mea ca si backing pe varianta acesteia. El este un impostor si pentru asta va plati, pentru ca l-am dat in judecata”, a precizat solistul trupei Akcent. "Kristine nu mai are voie sa cante piesa mea", a adaugat acesta.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea