Showbiz

A murit regizorul Jules Dassin

Regizorul Jules Dassin, care a fost nominalizat la premiul Oscar in 1961 pentru filmul Niciodata duminica, a murit luni la Atena, la varsta de 96 de ani, anunta BBC.

Dassin a devenit cunoscut in anii '40 drept unul dintre reprezentantii genului "film ", cu pelicule ca Young Ideas (1943) sau Fantoma din Canterville (1943). Filmul Niciodata duminica, a fost nominalizat la Oscar in 1961 pentru regie, cea mai buna actrita in rol principal , costume si pentru scenariu. Pelicula a obtinut atunci Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora .

Insa, dupa ce numele sau a aparut pe " lista neagra " a Comisiei pentru Activitati Antiamericane, Dassin a parasit Statele Unite, refugiindu-se in Grecia, unde s-a casatorit cu fostul ministru al Culturii, Melina Mercouri.

Jules Dassin este tatal lui Joseph Dassin, cunoscut si ca Jo Dassin, unul dintre cei mai cunoscuti cantareti francezi, cu hituri ca "L'Ete Indien" sau "Aux Champs-Elysees".


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea