Showbiz

#muzica #rock #chitara electrica #les_paul

A murit Les Paul, inventatorul chitarei electrice

Les Paul , cel care a inventat chitara electrica a murit, ieri, din cauza unei pneumonii severe, anunta bbc.co.uk.

Lester William Polsfuss (Les Paul) a fost muzicianul care a proiectat in 1941 una dintre primele chitari electrice. Unsprezece ani mai tarziu, firma Gibson a inceput comercializarea inventiei lui Les Paul ceea ce a deschis o noua era in istoria muzicii rock.

Printre artistii care au contribuit la dezvoltarea muzicii rock folosind chitari Les Paul se numara Jimmy Page (Led Zeppelin), Slash (Guns N’ Roses) sau The Edge (U2).
 
"Ca parinte al chitarei electrice, el nu este doar unul dintre cei mai mari inovatori, ci si o legenda care a creat, inspirat si contribuit la succesul muzicienilor din intreaga lume", a marturisit Presedintele Gibson, Dave Berryman.

Prima incercare a lui Les Paul de a imbunatati sunetul chitarei acustice s-a petrecut la varsta de 13 ani cand artistul a plasat receptorul unui telefon sub corzile instrumentului sau.

Les Paul a creat 11 piese care au atins performanta de a fi pe locul 1 in topuri si a primit 36 de Discuri de Aur. In 1978 a fost inclus in Grammy Hall of Fame , iar zece ani mai tarziu in Rock 'n' Roll Hall of Fame.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea