Showbiz

A murit creatorul lui "Bambi"

Ollie Johnston, unul dintre cei mai buni desenatori ai companiei Disney si ultimul membru al grupului de noua artizani care a conceput lungmetrajele animate ale epocii de aur ale companiei, precum Pinocchio, si Bambi, a murit saptamana aceasta la varsta de 95 de ani, a anuntat studioul de productie.

Johnston a fost absolvent al unei Scoli de Arte Frumoase din Los Angeles si fusese angajat de Walt Disney in 1935 pentru a realiza scurtmetraje animate.

Primul lungmetraj la care a lucrat a fost Alba ca Zapada si cei sapte pitici, in 1937, iar alte lungmetrajele realizate de el, precum Cenusareasa , , Frumoasa din Padurea Adormita, Cartea Junglei, au devenit opere clasice atat pentru cei mici, cat si pentru generatiile mature.

Ollie Johnston si-a incetat activitatea in 1978 si in 2005 a primit, din partea presedintelui SUA, George W. Bush, Medalia nationala a artelor, cea mai prestigioasa recompensa artistica americana. Johnston era ultimul supravietuitor dintr-un grup supranumit de cei de la compania Disney, "Cei noua batrani", cei mai importanti desenatori ai studiourilor Disney din anii 1930.

Trailer Bambi


 Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea