Showbiz

#crictian mungiu #tudor giurgiu #cea mai fericita fata #amintiri din epoca de aur #tiff #proiectii #actori #regizori #film

3 zile de film romanesc la TIFF

Incepand de azi, 4 iunie, la TIFF vor fi 3 zile pline de film romanesc. 

Selectia de anul acesta este cel putin la fel de spectaculoasa ca cea de anul trecut si este compusa din 10 productii autohtone de lung metraj:Amintiri din Epoca de Aur (R. Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu , Constantin Popescu si Cristian Mungiu), Cea mai fericita fata din lume ( R. Radu Jude),Cealalta Irina (R. Andrei Gruzsniczki ),Constantin si Elena (R. Andrei Dascalescu), Katalin Varga (R. Peter Strickland), Pescuit Sportiv (R. Adrian Sitaru),Politist adjectiv (R. Corneliu Porumboiu),apocalipsa dupa soferi (R. Alexandru Solomon),Australia (R. Claudiu Mitcu),Nunti, muzici si casete video ( R. Tudor Giurgiu). 

De asemenea vor exista si  7 scurtmetraje:11 PM (R. Alex Sava),Bric-Brac (R. Gabriel Achim),Nunta lui Oli ( R. Tudor Jurgiu), O familie (R. Emanuel Pirvu),Pentru el (R. Stanca Radu),Renovare ( R. Paul Negoescu),Tarantyno ( R. Mircea Nestor).

Zilele Filmului Romanesc debuteaza azi, de la ora 10.00, la cinema Victoria, cu un program de   proiectii speciale compus din cele 7 scurt metraje romanesti.

De la ora 16.30, la Universitatea Babes-Bolyai (Sala Auditorium), publicul este invitat la  proiectia de gala a filmului "Cealalta Irina".

De la ora 19.00, in aceeasi locatie, clujenii se pot bucura de o alta proiectie de gala, de data aceasta  a filmului Katalin Varga, in regia lui Peter Strickland .

Tot 4 iunie, sarbatorim cinematografia din Republica Moldova printr-o sectiune imaginata de TIFF anul trecut- Focus Moldova, prin proiectia a trei documentare:800 de cai in violet (R. George «Goga» Agadjanean),Agonia surzilor (R. Ion Terguta),Tara povestilor (R. George Agadjanean) si 8 scurt metraje:Covorul (R. Otilia Babara),Discoteca se amana (R. Viorel Mardare),Fantezie feminina (R. Sergiu Ciorescu),Maria, Marioara (R. Silvia Marzenco, Stefan Babara),O poveste despre o baba (R. Emanuela Iorga),Regina Maria (R. Olga Pascari),Switch (R. Artur Erhan),Un frappe la Iasi (R. Serge Zanoaga).

Ziua dedicata filmelor din Republica Moldova se incheie la TIFF Meeting Point, cu un concert extraordinar sustinut de formatiaSnails, incepand cu ora 21.30.
 
Urmareste trailerul filmuluiPolitist adjectiv 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea