Showbiz

#monden #scandaluri #muzica #pop #dance #alte-genuri

10 scandaluri care au zguduit lumea muzicii

Industria muzicala fara scandaluri e ca masa fara paine. De multe ori ne intrebam ce ar fi fost lumea muzicii daca nu ar fi existat scandalurile? Probabil ar fi fost mai multa liniste si mai putine tabloide prospere.

Iata 10 dintre cele mai faimoase scandaluri in care au fost implicati artistii de-a lungul timpului.

Justin Timberlake si sanul lui Janet Jackson

In pauza finalei Super Bowl din 2004 s-a intamplat ceea ce mai tarziu Justin Timberlake numea o “proasta functionare a garderobei”. Programat la o ora de maxima audienta, duetul Janet Jackson - Justin Timberlake a atins punctul culminant in momentul cand Justin a tras de o bucata din costumul de piele al lui Janet, lasand expus sanul drept al artistei.  

Si sora lui Michael Jackson s-a scuzat pentru acest incident, insa degeaba: raul era deja facut. Momentul Super Bowl ramane unul dintre cele mai cautate subiecte din istoria Internetului.

 

Beatles sunt mai populari decat Papa?

John Lennon “si-a dat foc” la palarie in 1966 cand a declarat intr-un moment de maxima sinceritate ca trupa Beatles este mai populara decat Iisus Hristos. Gura sloboda a lui Lennon a atras de la sine si urmari mai putin placute. Concertele din State ale celor patru beatlesi au fost boicotate de diverse grupari religioase, inclusiv Ku Klux Klan -ul.

Mai tarziu, in cadrul unei conferinte de presa, Lennon a incercat sa se scuze pentru ceea ce a spus, insa scuzele sale nu au fost deloc convingatoare.  Vaticanul l-a iertat pe John Lennon abia in 2008 pentru declaratiile sale.

Sinead O’ Connor si poza Papei rupta-n doua

Ramanem tot la problemele cu Biserica Catolica, insa de data aceasta se schimba personajul principal. Sinead O’ Connor, cantareata chelioasa care ne intrista in anii ’90 cu al sau “Nothing Compares 2 You”, a gasit de cuviinta sa dea o lectie catolicilor. In cadrul emisiunii Saturday Night Live din 1992, in timp ce interpreta melodia “War” a lui Bob Marley in varianta acapella, Sinead a scos o poza a Papei Ioan Paul al II-lea pe care a rupt-o in doua.

Au urmat proteste ale catolicilor din intreaga lume, care nu s-au oprit nici atunci cand Sinead a dat explicatii pentru gestul sau: inmultirea cazurilor de copii abuzati sexual in in cadrul Bisericii Catolice.



Michael Jackson si acuzatiile de pedofilie

Din pacate, numele lui Michael Jackson a fost asociat de prea multe ori cu scandaluri care aveau sa se rasfranga direct asupra carierei sale: operatiile de chirurgie estetica, abuzul de medicamente, camera hiperbarica cu oxigen etc.

In vara lui 1993 intreaga lume a fost uluita la auzul vestii ca megastarul este acuzat de abuz sexual asupra lui Jordan Chandler , un minor de 13 ani. Cele doua parti au ajuns pana la urma la o intelegere, Michael platind tatalui lui Jordan suma de 22 de milioane de dolari pentru a renunta la actiunea judecatoreasca intentata.

Akon simuleaza sexul pe scena


Akon a fost filmat in aprilie 2007 in timp ce dansa mai mult decat provocator pe langa o tanara de 15 ani. Inregistrarea cu Akon simuland actul sexual pe scena a facut inconjurul lumii pe toate caile posibile si imposibile (Internet, TV etc).

Akon a fost facut cu ou si cu otet de opinia publica. Mai mult decat atat, compania de telecomunicatii Verizon Wirelles a refuzat sa mai sponsoriseze turneul The Sweet Escape Tour, in care Akon trebuia sa cante in deschiderea lui Gwen Stefani.

George Michael si incidentul din Beverly Hills

George Michael s-a facut de ras dupa ce in 1998 a fost arestat de un politist aflat la locul potrivit, adica tocmai intr-o toaleta publica din Beverly Hills. Ce facea George Michael? Acte obscene, conform raportului politiei.

In urma acestui scandal, cantaretul a recunoscut faptul ca este homosexual, un secret tinut mult timp departe de ochii si urechile presei si fanilor.

Kanye West strica bucuria unei pustoaice de 19 ani

Daca pana pe 13 septembrie 2009 existau multi oameni care habar nu aveau habar cine naiba este Kanye West, dupa seara momerabila de pe scena MTV Video Music Awards, aproape toata lumea auzise de rapper.

West a urcat pe scena exact in momentul in care tanara cantareata de country Taylor Swift primea premiul la categoria best female video (“You Belong To Me”). West a fost total lipsit de tact, smulgandu-i microfonul din mana si exclamand ca videoclipul lui Beyonce este cel mai bun videoclip din toate timpurile. Taylor Swift a ramas blocata, in timp ce dinspre public a inceput sa ploua cu huiduieli.

Kanye West si-a dat seama mai tarziu de gafa monumentala si a incercat sa se scuze ori de cate ori a avut ocazia.

R. Kelly si casetele porno

In urma cu opt ani, politia a descoperit in resedinta lui R. Kelly casete video in care acesta intretinea relatii sexuale cu minore. Caseta in care R. Kelly apare alaturi de o fata de 14 ani, fiica unuia dintre asociatii sai, a fost copiata la greu ajungand in scurt timp si pe Internet.

Pe 16 iunie 2008 R. Kelly a scapat basma curata, fiind declarat nevinovat de un tribunal din Chicago.

Britney Spears si tulburarile bipolare

Cine ar fi crezut ca fetita care in 1998 incepuse sa isi croiasca drumul in showbiz cu hit-ul “Baby One More Time”, va ajunge peste ani pe prima pagina a ziarelor si nu datorita performantelor sale muzicale?

Rand pe rand printesa pop s-a luptat cu dependenta de droguri, a lovit cu umbrela un paparazzi si, poate cel mai ciudat gest facut vreodata, s-a ras in cap.

Episodul cu pierderea podoabei capilare s-a intamplat in 2007, undeva intr-un salon de coafura din California, la nici 24 de ore dupa ce cantareata parasise un centru in care-si trata dependenta de stupefiante.

Gestul lui Britney a fost un semnal de alarma pentru unii medici care s-au grabit s-o adauge pe vedeta in categoria persoanelor care sufera de tulburari bipolare sau mai pe intelesul tuturor sindrom maniaco-depresiv. Deocamdata, cantareata a ales sa pastreze tacerea cu privire la starea ei mentala, dar s-a tot tratat prin diferite clinici specializate.

 

Whitney Houston, Bobby Brown si baia plina cu droguri

Fara indoiala Whitney Houston a fost una dintre primele cantarete de culoare care a reusit sa se impuna la MTV in anii ’80. La fel de adevarat este si faptul ca mariajul cu Bobby Brown a tras-o pe artista in jos, Whitney ajungand sa fie  dependenta de droguri si de alcool.

In 2000, pe un aeroport din Hawai agentii de securitate au descoperit marijuana in bagajele celor doi. Whitney si sotul sau insa s-au miscat repede si au plecat inainte ca politia sa apara.  

Scandalul cel mare apare in 2006 cand revista americana National Enquirer publica pe prima pagina o fotografie edificatoare cu baia cantaretei plina cu droguri (inclusiv cocaine) si ustensile folosite de toxicomani.

Sursa foto : oncampus.maclean.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea