Sfaturi culinare

#pastrare banane # banane proaspete #banane

Cum pastrezi bananele proaspete mai mult de 15 zile. Coaja lor nu se va innegri deloc

Bananele sunt fructele pe care le adora toti copiii, dar si adultii. Au numeroase beneficii pentru sanatate, insa, din pacate, daca nu sunt pastrate in conditii optime, bananele se pot altera usor, iar coaja lor se innegreste rapid.

 

Totusi, poti pune in practica un truc genial, care te va ajuta sa pastrezi banenele proaspete mai mult de 15 zile.

Dupa ce ajungi cu ele acasa, scoate-le din punga de plastic si pastreaza-le intr-un loc unde sa fie o temperatura cuprinsa intre 12 si 22 de grade. Bananelor nu le place frigul, dar nici caldura excesiva.

Daca bananele au coaja prea verde, pentru a le accelera coacerea infasoara-le intr-o foaie de ziar. Daca, dimpotriva, fructele tale sunt foarte coapte, pune-le la frigider, pentru a le incetini coacerea.

Coaja bananelor nu se innegreste daca:

1. Nu lasi niciodata bananele langa alte fructe coapte, cum ar fi merele sau perele. Cand se coc, aceste fructe degaja etilena, un gaz care accelereaza procesul de rumenire.

2. Agati bananele de un carlig pe perete, astfel incat acestea sa intre doar in contact cu aerul si sa nu se coaca prea tare. De asemenea, retine ca poti inveli bananele intr-o carpa sau o punga de plastic si pune intr-o zona a frigiderului care nu este foarte rece. De preferat, in sertarele de jos.

3. Infasori tulpina bananelor in folie de plastic sau folie de aluminiu, pentru a preveni intrarea oxigenului si accelerarea rumenirii fructelor.

In plus, nu uita ca, desi bananele sunt coapte, ele raman comestibile si pot fi incorporate in deserturile tale gourmet, smoothie-uri si salate de fructe. O banana rumenita este automat mult mai dulce, fiind ideala pentru retetele fara zahar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului