Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #zahar #bucatarie

Utilizari practice ale zaharului in bucatarie

Zaharul este un indulcitor si un ingredient util in bucatarie, insa acesta poate fi folosit si in alte moduri, pe langa adaugarea in mancare. Cu ajutorul acestuia poti curata, calma, conserva, arde si multe altele.

Descopera cateva utilizari practice ale zaharului in bucatarie:
 

1. Curatarea grasimii
 

Cristalele de zahar sunt un abraziv eficient pentru curatarea mainilor cand te murdaresti cu ulei si grasime. Foloseste zaharul inainte de a te spala pe maini cu apa si sapun, pe post de abraziv. Grasimea va putea fi curatata mult mai usor de pe piele.
 

2. Calmant impotriva arderii
 

Oricui i se intampla sa-si arda limba cu ceai, cafea sau mancare fierbinte. Freaca limba rapid cu putin zahar si vei scapa de durere. Cristalele de zahar stimuleaza eliberarea de endorfine , ducand astfel la alinarea durerii. Daca nu poti sa freci limba pentru ca este prea sensibila, pune pur si simplu zaharul in partea de jos a cavitatii bucale si asteapta sa se topeasca.
 

3. Pastrarea prajiturilor
 

Pastreaza prajiturile de casa proaspete cat mai mult timp. Pentru a face acest lucru, pune zahar pe fundul recipientului in care tii prajiturile sau biscuitii. Cristalele de zahar absorb umezeala si pastreaza astfel dulciurile proaspete.

De asemenea, poti sa presari zahar peste prajiturile inca fierbinti. Acestea se vor pastra proaspete vreme indelungata.
 

4. Porumbul fiert
 

Sporeste dulceata si suculenta unui stiulete de porumb adaugand putin zahar in apa care fierbe. Zaharul nu ajuta atat la indulcirea boabelor de porumb, cat impiedica zaharurile naturale ale stiuletelui sa fie eliberate prin fierbere.
 

5. Incinge gratarul
 

Daca ai probleme cu aprinderea focului pentru gratar, presara putin zahar peste carbune . Apoi aprinde-l, in mod normal. Supus unor temperaturi mari, zaharul se descompune si astfel se produce o substanta usor inflamabila.


Sursa foto: care2.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului