Uleiul de masline are o aroma intensa, motiv pentru care se foloseste in cantitati foarte mici pentru a da savoare preparatelor.
Proprietatile uleiului de susan
Uleiul de susan este bogat in proteine si vitaminele B1, B2 si E. Pe langa acestea, uleiul de susan contine si o cantitate mare de calciu, fier si grasimi.
Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de masline are un punct de fierbere foarte ridicat - 200oC - si un punct scazut de inghetare, motiv pentru care ramane in stare lichida chiar daca este tinut in frigider.
Cum alegi uleiul de susan
In momentul in care cumperi ulei de susan citeste cu atentie eticheta acestui. Opteaza pentru un ulei de susan obtinut prin presare la rece, si pe cat posibil, alege un ulei bio.
Uleiul de susan da savoare retetelor tale
Cu un parfum usor si un gust plin, uleiul de susan este un popular ulei de gatit.
Uleiul de susan este folosit in special in retele asiatice. Gustul acestuia se imbina perfect cu gustul sosului de soia, transformand orice preparat intr-o delicatesa.
Uleiul de susan poate fi adaugat si in salate sau la in marinatele pentru carnea de peste, pasare sau vita. Mai mult, acesta ofera un plus de savoare sosurilor ori legumelor pregatite la cuptor sau la abur.
Uleiul de susan, benefic pentru sanatate
Pe langa faptul ca uleiul de susan da savoare preparatelor, acesta este foarte sanatos pentru organism. Uleiul de susan este cunoscut pentru faptul ca ajuta la reducerea placii bacteriene, previne diabetul, reduce tensiunea arteriala, mentine sanatatea inimii, previne aparitia cancerului, mentine sanatatea oaselor, previne tulburarile respiratorii si ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii colonului.
Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa-l introduci in dieta ta zilnica.
Citeste si:
Greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline
Uleiul si untul de cocos – cum le poti folosi la gatit si cum le alegi pe cele mai sanatoase
Ce este uleiul de palmier si cum se foloseste la gatit
Sursa foto: rakuten.com