Sfaturi culinare

#retete ulei de susan #utilizare ulei de susan #uleiul de susan #ulei de susan #ulei de porumb

Uleiul de susan da savoare retetelor tale! Cum il poti folosi la gatit

Uleiul de susan este obtinut prin presarea la rece a semintelor de suan. Acesta este mai sanatos decat uleiul de masline si este folosit in spelial in prepararea retetelor asiatice.

Uleiul de masline are o aroma intensa, motiv pentru care se foloseste in cantitati foarte mici pentru a da savoare preparatelor.

Proprietatile uleiului de susan

Uleiul de susan este bogat in proteine si vitaminele B1, B2 si E. Pe langa acestea, uleiul de susan contine si o cantitate mare de calciu, fier si grasimi.

Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de masline are un punct de fierbere foarte ridicat - 200oC - si un punct scazut de inghetare, motiv pentru care ramane in stare lichida chiar daca este tinut in frigider.

Cum alegi uleiul de susan

In momentul in care cumperi ulei de susan citeste cu atentie eticheta acestui. Opteaza pentru un ulei de susan obtinut prin presare la rece, si pe cat posibil, alege un ulei bio.

Uleiul de susan da savoare retetelor tale

Cu un parfum usor si un gust plin, uleiul de susan este un popular ulei de gatit.

Uleiul de susan este folosit in special in retele asiatice. Gustul acestuia se imbina perfect cu gustul sosului de soia, transformand orice preparat intr-o delicatesa.

Uleiul de susan poate fi adaugat si in salate sau la in marinatele pentru carnea de peste, pasare sau vita. Mai mult, acesta ofera un plus de savoare sosurilor ori legumelor pregatite la cuptor sau la abur.

Uleiul de susan, benefic pentru sanatate

Pe langa faptul ca uleiul de susan da savoare preparatelor, acesta este foarte sanatos pentru organism. Uleiul de susan este cunoscut pentru faptul ca ajuta la reducerea placii bacteriene, previne diabetul, reduce tensiunea arteriala, mentine sanatatea inimii, previne aparitia cancerului, mentine sanatatea oaselor, previne tulburarile respiratorii si ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii colonului.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa-l introduci in dieta ta zilnica.

Citeste si:

Greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline

Uleiul si untul de cocos – cum le poti folosi la gatit si cum le alegi pe cele mai sanatoase

Ce este uleiul de palmier si cum se foloseste la gatit

Sursa foto: rakuten.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului