INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sfaturi culinare

# pepene copt #alegere pepene #pepene #pepene verde

Tu stii sa alegi un pepene copt si delicios? Trucurile pe care trebuie sa le cunosti

Vara este sezonul pepenilor, iar nimic nu se compara cu gustul unui pepene verde bine copt si dulce. Cu toate acestea, alegerea unui pepene perfect poate fi o adevarata provocare. Iata cateva trucuri simple care te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere.

1. Verifica pata albicioasa

Una dintre primele indicii ale unui pepene bine copt este pata alb-galbuie care apare in zona in care pepenele a stat pe sol. Un pepene copt va avea o pata de sol de un galben intens sau crem, ceea ce indica faptul ca a stat suficient timp pe pamant pentru a se coace. Evita pepenii cu pata de sol alba sau foarte pala, deoarece acestia sunt, de obicei, necopti.

2. Testul sunetului

Bate usor cu degetele pe coaja pepenelui. Un pepene bine copt va produce un sunet gol, ca un ecou, ceea ce indica faptul ca este plin de apa si dulce. Daca sunetul este unul surd sau mut, pepenele poate fi prea copt sau chiar sec in interior.

3. Greutatea pepenelui

Un pepene bine copt va fi greu pentru dimensiunea sa. Ridica pepenele si compara-l cu altii de aceeasi marime. Cel mai greu pepene dintre ei va fi si cel mai suculent. Greutatea suplimentara indica faptul ca pepenele este plin de apa si, implicit, de dulceata.

4. Coaja pepenelui

Examineaza coaja pepenelui. O coaja lucioasa si neteda indica un pepene necopt, in timp ce o coaja mata si putin aspra la atingere sugereaza ca pepenele este bine copt. De asemenea, cauta sa vezi daca pepenele are mici crapaturi sau zgarieturi - acestea sunt un alt semn ca pepenele este copt si dulce.

5. Forma pepenelui

Forma pepenelui poate oferi indicii despre gustul acestuia. Pepenii uniformi, rotunzi sau ovali, sunt de obicei mai buni la gust decat cei cu forma neregulata. De asemenea, este important sa eviti pepenii cu proeminente sau denivelari mari, deoarece acestea pot indica probleme in dezvoltarea fructului.

6. Codita pepenelui

Codita pepenelui este un alt indicator al maturitatii acestuia. O codita uscata si maro sugereaza ca pepenele a fost cules la maturitate maxima. Pe de alta parte, o codita verde poate insemna ca pepenele a fost cules prea devreme si s-ar putea sa nu fie la fel de dulce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului