Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #legume de primavara #alegere legume #pastrare legume

Tu stii sa alegi si sa pastrezi legumele de primavara? 5 exemple utile!

Legumele de primavara sunt un dar pretios oferit de natura la inceputul sezonului cald, cand organismul tau are nevoie de nutrienti importanti pentru a-si reincarca bateriile. Gata cu carnea de porc si muraturile, a sosit momentul sa te infrupti din alimente proaspete, cu multa clorofila si vitamine. Ele iti mentin celulele tinere, pielea frumoasa si corpul suplu si sanatos.

Din pacate, nu toti consumatorii de legume stiu sa le aleaga corect din rafturile magazinelor, iar mai putini au idee despre cum le pot pastra in stare optima la frigider. Exemplele utile de mai jos te ajuta sa te situezi in categoria celor care se bucura din plin de legumele de primavara!


1. Sparanghelul

Sparanghelul se numara printre cele mai sanatoase alimente pe care le poti consuma. Cand il cumperi, cauta tije de sparanghel cat mai drepte, verzi si ferme, care nu emana miros. Varfurile trebuie sa fie mici, inguste si inchise. Evita sa cumperi sparanghel cu tulpina lemnoasa. Daca vrei sa il mananci in ziua in care l-ai cumparat, tine-l intr-un bol cu apa rece, pentru a fi cat mai proaspat. Il poti pastra si la frigider, pana la 4 zile maximum!


2. Prazul

Cumpara legaturi de praz cu tulpina lunga, alba si fara "riduri", ale caror frunze sunt de un verde aprins. Evita prazul cu tulpini de diametru mai mare de 2,5 cm si frunze ingalbenite.

Pentru pastrare, taie prazul pe lungime si separa frunzele de tulpini, apoi pune-le intr-un castron cu apa pentru 10 minute, astfel incat sa se elimine murdaria. Scoate frunzele, usuca-le bine si pune-le in pungi din plastic: se vor mentine proaspete la frigider circa o saptamana!


3. Pastaile de mazare

Alege pastai mici, ferme si aprins colorate in verde. Semintele ar trebui sa fie mici si plate (evita-le pe cele crapate sau ingalbenite). Le poti pastra la frigider in pungi gaurite sau din hartie pana la 3 zile, in stare optima.


4. Salata verde

Cauta buchetele de salata verde bine deschise, cu frunze verzi si ferme, colorate uniform. Daca simti un miros specific, gustul salatei va fi cu siguranta amar. Nu cumpara salata verde cu frunze ofilite sau decolorate. Spalata bine si uscata, poate fi pastrata la frigider pana la 5 zile.


5. Broccoli

Alege intotdeauna buchetele de broccoli care miros a "proaspat" si au florile verzi si inchise. Evita tulpinile cu pete maronii, textura subtire si frunze vestede. Broccoli-ul se pastreaza foarte bine in pungi din plastic, la frigider, pana la 4 zile.

Sursa foto: everydayhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare