In primul rand trebuie sa tii cont de tipul de orez. Exista peste 2.000 de tipuri de orez si pentru fiecare dintre acestea trebuie sa stii care sunt metodele corecte de fierbere. Iata cateva reguli de care sa tii cont cand fieri orezul:
Spala bine orezul inainte de a-l fierbe
Inainte de a fierbe orezul, spala-l foarte bine, pana cand apa ramane limpede. Pe langa faptul ca se elimina praful si alte mizerii existente in orez, acest proces impiedica lipirea boabelor in timpul fierberii.
Lasa orezul in apa inainte de fierbere
Orezul basmati, dar si tipurile de orez salbatic trebuie lasate intr-un vas cu apa inainte de a fi fierte. Asadar, dupa ce il speli bine, acopera-l cu suficienta apa si lasa-l timp de o ora sa se inmoaie.
Nu adauga sare in timpul fierberii
Daca obisnuiesti sa adaugi sare inca din timpul fierberii, trebuie sa stii ca aceasta afecteaza boabele. Sarea duce la maruntirea boabelor, dar si la o textura lipicioasa a orezului.
Nu lasa orezul in apa dupa ce a fiert
Imediat ce orezul a fiert, scoate-l din apa. Strecoara-l si trece-l pe sub un jet de apa rece. Lasa-l sa se scurga apoi pune-l intr-un castron. In caz contrar acesta va absorbi in continuare apa si vei obtine un orez prea umflat si zemos.
Sursa foto: pexels.com