Sfaturi culinare

#risotto #pilaf #diferente

Tu stii care este diferenta dintre pilaf si risotto? Ce trebuie sa stii despre cele doua preparate

Te-ai gandit vreodata care este diferenta dintre pilaf si risotto? Sunt mancaruri de orez total diferite. Orezul este unul dintre cele mai folosite alimente din intreaga lume si are o multime de forme si culori. Fiecare dintre tipurile de orez poate fi preparat intr-un anumit fel. Asadar, exista o diferenta majora intre pilaf si risotto.

Cel mai folosit tip de orez pentru risotto este Carnaroli. Acesta ramane mai tare, chiar si dupa ce este fiert si astfel nu risti sa se transforme in pilaf. De asemenea, si orezul Arborio este foarte utilizat in retetele de risotto, insa mare atentie sa nu il fierbi foarte mult deoarece va arata ca un terci.

In schimb, daca vrei sa faci pilaf alege un tip de orez cu bob lung. Acesta devine pufos atunci cand este fiert. In general, orezul cu bobul mic este folosit la sarmale, perisoare, budinci sau ciorbe. 

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului