Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #rubarba #gatire rubarba #trucuri gatire rubarba

Trucuri pentru alegerea si gatirea corecta a rubarbei

Rubarba este una dintre legumele gustoase si sanatoase care merita integrate in meniul ocazional al familiei tale. Desi este leguma, este folosita cel mai adesea ca ingredient in deserturi - placinte, compoturi si gemuri - dar isi revarsa gustul dulce acrisor si intr-o multime de salate sau feluri principale. Invata sa alegi, dar si sa gatesti corect rubarba, un aliment caruia foarte putina lume ii cunoaste secretele!


Foloseste doar tulpina de la rubarba!

Desi multe magazine comercializeaza direct tulpinile rubarbei, exista locuri in care ele vin insotite de frunze. Inainte de a le gati, frunzele se indeparteaza de pe tulpina cu ajutorul unui cutit, intrucat nu se folosesc in preparate.


Alege tulpini de rubarba tari si cat mai drepte!

Atunci cand cumperi rubarba, asigura-te ca tulpinile sunt drepte, nu curbate sau indoite, si ca sunt ferme sau tari. Daca rubarba este moale la o usoara apasare, inseamna ca nu este proaspata si ca nu este buna pentru gatit.


Nu gati rubarba in oale de aluminiu, cupru sau fier!

Rubarba este un aliment acid. Din acest motiv, nu este indicat sa fie gatita in tigai sau oale facute din metale care pot avea reactii nedorite in contactul cu aceasta leguma.

Daca gatesti rubarba in tigai din fier, aluminiu sau cupru, exista riscul ca leguma sa se faca maronie in timpul gatitului, iar tigaia sa se decoloreze. Este recomandat sa folosesti tigai din alte materiale sau din sticla ori de yena.


Redu aciditatea rubarbei cu suc de portocale sau de ananas!

Rubarba poate fi extrem de acida, iar daca nu esti adepta acestui tip de alimente si vrei sa ii mai tai din aciditate, poti adauga putin suc de ananas sau de portocale in timpul gatirii ei.


Redu cantitatea de zahar folosita in retetele cu rubarba!

Tine cont atunci cand pui zahar in preparatele cu rubarba ca leguma are tendinta de a se indulci in timpul gatitului. Gusta inainte de a pune toata cantitatea de zahar recomandata in reteta si opreste-te daca ti se pare ca preparatul este suficientul de dulce, chiar daca asta inseamna sa nu pui tot zaharul!


Nu gati rubarba foarte mult timp!

Rubarba nu este o leguma care necesita un timp crescut de gatire. Daca o lasi prea mult pe foc, risti sa ii distrugi textura. In loc sa savurezi bucatele intregi si delicioase de rubarba in tarte sau placinte, risti sa mananci un piure.

Sursa foto: wpsu.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului