Sfaturi culinare

#sfaturi culinare # focaccia #preparare focaccia

Trucuri pentru a prepara focaccia perfecta

Focaccia este un preparat italienesc care inlocuieste cu succes painea si care imbata toate simturile, datorita multitudinii de condimente si arome pe care le inglobeaza in fiecare bucata. Cu toate acestea, pentru ca focaccia sa-ti iasa usor crocanta si gustoasa, asa cum ai degustat la cele mai bune restaurante italienesti, este important sa tii cont de cateva sfaturi practice.


Foloseste aluat de pizza

Stiai ca aluatul de focaccia este acelasi cu cel de pizza, preparat din faina, drojdie, apa calduta, sare si putin zahar, care se lasa apoi la crescut? Este un aluat perfect pentru a fi innobilat cu o multime de condimente si ierburi aromatice savuroase si care merita degustat alaturi de o salata delicioasa.


Adauga condimente in aluat si pe deasupra ingrediente

Pentru a capata gustul specific italienesc, focaccia trebuie sa inglobeze cel putin trei ierburi aromate de baza: busuioc, oregano si putin rozmarin.

Focaccia este un preparat care se preteaza la o multime de ingrediente, insa cele mai frecvente sunt maslinele, ceapa, usturoiul sau rosiile, care sunt asezate, strategic, deasupra, ca la pizza. Garniseste focaccia cu ce ingrediente doresti, astfel incat sa se potriveasca gusturilor si preferintelor tale si ale celor dragi!


Pune focaccia la crescut direct in tava

Intinde bucatile de focaccia si asaza-le direct in tava, la crescut! Evita sa le lasi sa creasca pe masa presarata in prealabil cu faina. Potrivit specialistilor, atunci cand muti bucatile crescute in tava, elimini o parte din aerul care patrunde in timpul cresterii. Daca le pui direct in tava la crescut, pastrezi tot aerul si le ajuti sa devina mai fragede.


Unge tava cu o portie generoasa de ulei de masline

Focaccia nu se coace pe hartie de copt sau intr-o tava presarata cu faina. Tava in care se coc se unge cu ulei de masline. Toarna putin ulei de masline si peste focaccia, exact inainte sa bagi tava la cuptor. Aluatul va absorbi o parte din ulei, oferindu-i astfel gustul italienesc delicios!


Las-o la cuptor in functie de cat de crocanta vrei sa fie

Focaccia se serveste fie foarte crocanta, fie crocanta doar pe jumatate, cu interiorul ceva mai pufos sau fraged. Coace focaccia asa cum iti place! Daca vrei sa fie semicrocanta, scoate-o din cuptor dupa ce observi ca s-au rumenit marginile, iar daca vrei sa-ti crantane intre dinti, las-o pana cand toata suprafata capata o culoare aurie.

Sursa foto: korenainthekitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului