Sfaturi culinare

#paine proaspata #congelare paine #pastrare paine #paine #sfaturi culinare

Trucuri care te ajuta sa pastrezi painea proaspata mai mult timp

Painea, in special cea facuta in casa si care este lipsita de aditivi, se strica mult mai repede. Ii poti insa prelungi "viata" daca stii cum sa o pastrezi. Iata cateva trucuri care iti vor fi de mare ajutor:

1. Depoziteaz-o in congelator

E probabil cea mai buna solutie pentru a mentine painea chiar si cateva saptamani. Inveleste painea in folie alimentara din plastic si introdu-o in congelator. Cand o vei scoate, va fi suficient sa o lasi cateva ore la temperatura camerei si vei avea paine proaspata ca atunci cand ai copt-o. Consum-o imediat si nu o recongela.

2. Pastreaza-o alaturi de o tulpina de telina

O alta solutie pe care prea putina lume o stie este sa introduci in punga in care pastrezi painea o tulpina de telina. Aceasta previne uscarea painii si ii pastreaza gustul dulce.

3. Depoziteaz-o intr-un bufet

Chiar daca nu ti se pare o solutie tocmai buna, trebuie sa stii ca depozitarea painii la temperatura camerei este o solutie perfecta, intrucat isi pastreaza foarte bine calitatile. Evident, trebuie sa indeplinesti cateva conditii, mai exact, sa o invelesti intr-o punga din plastic astfel incat sa nu o expui la aer si la umiditate, dar si sa o tii la adapost de lumina.

Sursa foto: plushare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare