Sfaturi culinare

#verificare oua #frigider #oua

Trucul simplu care te ajuta sa verifici daca ouale din frigider sunt stricate

De multe ori cumparam oua si nu reusim sa le consumam in scurt timp. Pentru a verifica insa daca acestea s-au stricat exista cateva modalitati simple.

 

Le poti sparge intr-un castron si asa vei putea observa foarte simplu daca sunt stricate, insa mirosul pe care il are un ou alterat este ingrozitor. Pentru a evita astfel de situatii, exista si alte trucuri simple. Iata cateva dinrtre acestea:

Pune oul intr-un castron cu apa

Ouala stricate plutesc, deoarece umezeala se evapora prin coaja pe masura ce ouale „imbatranesc ”- iar pe masura ce umezeala scade, bula de aer din interiorul coajei creste.

Asadar, pune oul intr-un vas plin cu apa si vezi daca pluteste. Cu cat sta mai ridicat la suprafata apei, cu atat este mai vechi sau chiar stricat. Ouale proaspete stau pe fundul vasului. Daca oul sta ridicat dar tot la fund, e bun, dar nu foarte proaspat.Daca partea ingusta a oului se inclina in sus, este inca ultilizabil, dar nu si proaspat. Daca oul pluteste avand o parte ridicata deasupra apei, arunca-l!

O alta modalitate de a testa valabilitatea este sa agiti oul langa ureche: daca auzi acelasi sunet pe care il face apa cand agiti o sticla, oul e stricat!

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete