Sfaturi culinare

# gatit peste #tigaie #peste

Trucul pentru ca pestele sa nu se lipseasca de tigaie. Cum il prepari ca un bucatar profesionist

Pestele este una dintre cele mai deosebite proteine pe care le avem, nu numai ca este una dintre optiunile care se potriveste perfect cu un numar infinit de retete, dar are si un continut ridicat de beneficii pentru sanatate. Fiind unul dintre cele mai bogate elemente in acizi grasi Omega-3, acesta poate fi o optiune excelenta pentru a combate procesele inflamatorii, eruptiile cutanate si oboseala.

 

Este, de asemenea, bogat in vitaminele A, B, D si E, ceea ce va ajuta la imbunatatirea sanatatii sangelui. Este, de asemenea, o optiune excelenta pentru productia de celule rosii din sange si ajuta la ingrijirea pielii si, astfel, la intarzierea semnelor de imbatranire. Datorita continutului sau ridicat de minerale, cum ar fi iodul, calciul, fosforul si seleniul, poate fi ideal pentru memorie, muschi si functii cognitive.

Pestele este extrem de complicat de gatit. In marea majoritate a ocaziilor, acesta se lipeste de tigaie si nu iese perfect. Pentru a prepara ca un profesionist pestele, iti divulgam cateva secrete:

Tigaia

Primul lucru care trebuie mentionat este tigaia. Realitatea este ca nu veti avea niciodata un peste bun fara ca acesta sa se lipeasca sau sa se destrame. Tigaia trebuie sa fie in stare buna si sa aiba un strat antiaderent bun pentru a va oferi un rezultat ca al unui bucatar profesionist.

Caldura

Este important ca plita tigaiei sa fie perfect incinsa, deoarece acest lucru va permite ca suprafata pe care gatiti pestele sa fie la o temperatura optima.

Sare

Se spune adesea ca se poate adauga sare la peste pentru a preveni lipirea acestuia. Desi acesta este un truc mult mai cunoscut, putine persoane stiu ca sarea grunjoasa este cea pe care trebuie sa o folosim pentru ca pestele sa nu se lipeasca de tigaie.

Prea putin ulei

La fel ca si in cazul tigaii fierbinti, daca folositi prea mult ulei, pestele se va lipi, pentru ca va absorbi uleiul. Se recomanda sa folositi doar cateva picaturi de ulei, nu numai din motive de sanatate, ci si pentru a obtine un peste perfect.

Sfaturi suplimentare

Metal: Se recomanda evitarea ustensilelor din metal atunci cand gatiti, este mult mai bine sa folositi ustensile din plastic sau din lemn.

Nu frecati: Atunci cand spalati tigaia nu este recomandat sa o frecati, este mai bine sa o lasati mai intai sa se inmoaie si apoi sa incercati sa o spalati corect.

Nu le suprapuneti: Poate una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem este ca avem tendinta de a le tine stivuite, astfel incat sa se potriveasca perfect si sa nu ocupe atat de mult spatiu. Problema este ca astfel se vor zgaria si teflonul va fi distrus. Depozitati-le separat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului