Sfaturi culinare

# decojire ou #ou

Trucul pentru a curata un ou fiert in doua secunde: „Coaja se desprinde singura”

Daca si tie iti este lene sa cureti ouale dupa ce le fierbi, exista o metoda simpla care iti va face viata mai usoara. Tot ce ai nevoie este un borcan de sticla!

Ouale fierte, o sursa de proteine simpla si versatila

Ouale fierte sunt o modalitate usoara si sanatoasa de a consuma proteine, fiind extrem de versatile. Le putem folosi in salate, in sandvisuri, in diverse preparate sau pur si simplu ca gustare rapida. A avea intotdeauna oua fierte la indemana este la fel de util ca a avea paine congelata – un adevarat „salvator” in bucatarie.

Cu toate acestea, prepararea oualor poate fi o provocare, mai ales pentru a obtine textura perfecta. In functie de preferinte, timpul de fierbere variaza intre 7 si 12 minute, in functie de cat de tare vrem sa fie galbenusul. Dar adevarata problema apare dupa ce le-am fiert: cum le curatam rapid si eficient?

Trucul care iti face viata mai usoara

Desi curatarea unui ou fiert nu este complicata, uneori ne confruntam cu bucati de coaja care se desprind greu. Din fericire, exista un truc rapid care iti va economisi timp si te va scapa de frustrarea curatarii bucatica cu bucatica.

Ai nevoie doar de un borcan cu apa

TikTok este o sursa inepuizabila de trucuri utile, iar un videoclip viral de la utilizatoarea lacaprichosa17, cu peste 165.000 de aprecieri, a dezvaluit cea mai usoara metoda de a curata un ou fiert.

Cum functioneaza?

Scoate oul din apa fierbinte cu ajutorul unei linguri sau a unui tel, pentru a evita sa te arzi.

Ia un borcan de sticla (de exemplu, unul reciclabil de la muraturi sau gem).

Adauga putina apa in borcan si pune oul inauntru.

Agita energic de cateva ori!

In doar cateva secunde, vei observa cum coaja incepe sa se desprinda singura. Odata ce scoti oul din borcan, poti indeparta restul cojii usor, doar tragand usor cu degetele.

Beneficiile consumului de oua

Ouale sunt printre cele mai nutritive alimente, avand multiple beneficii pentru sanatate. Acestea contin 13 vitamine si minerale esentiale, care contribuie la buna functionare a organismului si sunt o sursa excelenta de proteine.

Ce beneficii aduce oul?

✔️ Scade riscul unor afectiuni grave

✔️ Ofera grasimi sanatoase nesaturate

✔️ Sustine dezvoltarea creierului

✔️ Ajuta la controlul greutatii

Valori nutritionale pentru 100 g de ou:

  • 70 kcal
  • 6,3 g proteine
  • 5 g grasimi
  • 186 mg colesterol
  • 0,6 g carbohidrati
  • 65 mg sodiu

Acum ca stii acest truc rapid, nu mai ai nicio scuza sa eviti sa fierbi oua! Poti obtine o gustare sanatoasa si usor de curatat in doar cateva secunde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului