Sfaturi culinare

#carbuni incins # truc folosit de bucatari #bucatari #gratar

Trucul folosit de bucatari: de ce sa arunci sare peste carbunii de gratar incinsi

 

O carne reusita la gratar iese perfect daca tii cont de niste trucuri, iar unul dintre secrete tine chiar de carbunii pe care ii folosesti.

Carnea este mult mai delicioasa atunci cand alegi sa o faci pe gratar, iar un lucru pe care trebuie sa-l stii este ca, pentru a obtine o carne suculenta, trebuie sa nu fie rece de la frigider, ci la temperatura camerei.

Un alt truc folosit de bucatari aruncarea sarii peste carbunii incinsi, inainte de a pune carnea pe gratar.

„Gratarul trebuie sa fie curat. Ne vom ajuta de o perie de sarma pentru gratar si o bucata de slanina, incingem gratarul, il frecam cu peria de sarma dupa care frecam putin cu slanina, grasimea ajutand foarte mult ca bucatile de carne sa nu se lipeasca.

Un truc pe care il stiu de vreo 20 de ani: peste carbunii incinsi arunc o mana de sare grunjoasa. Aceasta ajuta foarte mult pentru pastrarea unei temperaturi constante, dar si pentru a diminua posibilitatea ca gratarul sa ia foc de la grasimea scursa din carne”, este sfatul lui Chef Cristi Dobre, potrivit Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare