Sfaturi culinare

# fierbere paste #paste

Truc genial pentru a fierbe pastele. Ce trebuie sa stie o gospodina iscusita

Exista unele trucuri casnice care pot fi invatate doar de-a lungul anilor sau cu o buna cautare pe internet. Pentru a te scuti de necazuri, vrem sa impartasim cu tine acest truc pentru a opri revarsarea apei atunci cand gatesti paste.

 

Sa fim sinceri, intre familie si telefonul mobil, putem uita de aragaz pentru cateva secunde, aceleasi secunde care sunt suficiente pentru ca mancarea sa se verse din oala.

Acest truc functioneaza perfect indiferent daca faci spaghete sau supa de pui, cheia este sa iei o lingura de lemn si sa o tii la indemana.

Cum opresti revarsarea apei atunci cand gatesti?

Desi trucul se bazeaza pe utilizarea unei linguri de lemn, puteti folosi orice alta ustensila din lemn. Trucul este sa asezi o lingura din lemn deasupra oalei (cu capul in jos, ca sa nu alunece) in timp ce apa fierbe. Ustensila din lemn este hidrofoba, incapabila sa absoarba apa, asa ca strapunge suprafata bulelor care se formeaza si apa clocotita este controlata.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare