Restaurantul Solt Dining ofera o experienta premium casual intr-un spatiu hygge, de inspiratie nordica, in noul centru financiar al Capitalei. Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, acesta este o destinatie must try atat pentru turistii de business, cat si pentru cei care vor sa testeze o experienta culinara de exceptie, cu ingrediente locale, premium, reinterpretate intr-o maniera contemporana, neasteptata.
Cele 18 preparate din meniu se bazeaza pe ingrediente locale, cu o calitate premium, si readuc in prim plan bucataria romaneasca, reinterpretata in stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regasesc in meniu se numara porcul de Mangalita, bibilica sau cocoselul de padure, dar si produse cu indicatie geografica protejata, cum ar fi pastravul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibanesti si carnatii de Plescoi.
“Bucataria contemporana reprezinta o provocare pentru orice chef, in contextul accesului aproape neingradit la ingrediente si preparate din orice colt al lumii. Tocmai de aceea vad in meniul Solt Dining provocarea unei abordari diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalita cu crumble de carnati de Plescoi si esenta de ardei gras, pana la un desert al copilariei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte si mamaliga la gratar. Consider ca ne putem promova tara prin ingrediente locale si cred cu tarie in sloganul Solt Dining – povesti cu mancare locala”, a precizat Chef Alin Berba.
Printre preparatele deja vedeta ale meniului Solt Dining se numara musacaua de vita, cu telina si sos de macris, supa de dovleac cu chipsuri de branza de Horezu, rulada de bibilica umpluta cu varza rosie, praz si telina, in crusta de sare si cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urda, dovleac si sirop de catina.
“Restaurantul nostru se adreseaza segmentului de business, antreprenorilor si celor care locuiesc in zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se straduieste sa raspunda atat asteptarilor segmentului de business, cat si calatorului modern de astazi, cosmopolit si cu un gust educat”, a precizat Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca.
Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul ofera servicii complete – mic dejun, pranz si cina – intr-o maniera flexibila, adaptata nevoilor clientului modern, care calatoreste mult, atat in interes de afaceri, cat si personal. Oferta restaurantului va contine si un business lunch, iar preparatele se vor schimba odata cu fiecare sezon, astfel incat ingredientele sa fie mereu proaspete, respectand filozofia Solt Dining.