Sfaturi culinare

#legume #vita #retete #sfaturi culinare #pui #supe # retete supe

Supe calde pentru o zi friguroasa

Supele calde constituie o mancare hranitoare si usor de digerat, potrivita pentru zilele friguroase. Le poti servi atat la pranz, cat si la cina , folosind produse de sezon, legume , condimente si verdeata.

Iata in continuare cateva supe calde pentru o zi friguroasa:

Supe de varza

Supa de varza si curcan afumat este un preparat pe baza de legume, carne si plante aromatice. Acest fel de mancare este gata in aproximativ o ora.

Supa de praz cu varza si ceapa este un fel de mancare simplu, care se face din numai 5 ingrediente. Supa se face usor si constituie o masa gustoasa si hranitoare.

Supe de carne

Supa de taitei cu pui si legume este una dintre cele mai populare retete de supa. Acest fel de mancare este ideal pentru iarna si poate fi servit atat la pranz, cat si la cina.

O alta varianta de supa cu taitei este cea slow cooking . Acest fel de mancare se face incet, la foc mic, timp de 6 ore.

Pe langa pui, incearca si alte tipuri de carne. Supa de curcan, linte si nap este un fel gustos, inedit, potrivit pentru situatiile in care vrei sa incerci ceva nou. O alta varianta este supa de varza cu peste si fructe de mare. Acest preparat cu aspect asiatic este o combinatie potrivita de legume si carne de peste.

Supa cu dovleac

Supa de iarna cu dovleac se face din legume, condimente, dovleac si smantana. Este un preparat usor si placut, potrivit si pentru cei care tin dieta.

Supa de dovleac copt este un fel de mancare gustos si aromat, pe baza de legume, dovleac si branza de capra.


Supa de legume

Supa de legume constituie un fel de mancare hranitor, potrivit pentru pranz sau cina. Poti face acest fel in mai multe variante.

Incearca o reteta de supa de branza cu legume sau o reteta italieneasca de supa cu vita si legume.

Cei care nu doresc carne in mancare pot alege o supa de cartofi cu legume.

Daca iti plac anumite legume, foloseste-le pentru a obtine un fel de mancare special. Supa crema de sparanghel si telina este o mancare gustoasa si apetisanta, condimentata cu putin usturoi.

Foto: weightlossdietwatch.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete