Sfaturi culinare

#banane cu pete # consum banane #banane

Sunt bananele cu pete sanatoase sau trebuie sa le eviti? Iata tot ce trebuie sa stii despre acestea

Foarte multe persoane prefera bananele pe tot parcursul zilei, fie dimineata la mic dejun, fie ca o gustare intre mese. Multi oameni se intreaba insa daca ele mai sunt sanatoase dupa ce au aparut pete maro pe coaja. Astfel, un grup de cercetatori japonezi  de la Universitatea din Tokyo au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, inclusiv efectul bananelor.

 

Daca pana acum ai evitat sa cumperi bananele care au pete pe coaja, de azi inainte iti vei schimba perspectiva. Specialistii japonezi aduc vesti foarte bune despre bananele cu coaja neagra. 

Bananele foarte coapte, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagra, contin unele substante exceptionale pentru sanatate, aceste substante active gasindu-se doar in bananele ajunse la maturitate.

Potrivit studiului, bananele cu coaja neagra combat cancerul. Bananele coapte contin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si le ucid. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului