Sfaturi culinare

# comanda mancare #comenzi online #studiu

Studiu! Tinerii comanda cel mai des mancare online! Ce preparate prefera

Potrivit unui studiu peste 65% din comenzile online de mancare la nivel national, sunt generate de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani (parte a generatiei milenialilor). Acestia prefera preparate precum pizza, burgeri si paste.

Cele mai multe comenzi la nivel national realizate de mileniali se inregistreaza joia, vinerea si sambata, in intervalele orare 11:00 – 14:00, pentru masa de pranz, respectiv, 18:00 - 20:00, pentru cina, intervale care s-au marit odata cu recenta introducere a optiunii de precomanda pe platforma, potrivit studiului efectuat de foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania.

Conform datelor foodpanda, bucurestenii sunt cei care fac cele mai mari comenzi de mancare, cu o valoare medie de circa 59 de lei, urmati de brasoveni, cu 52 de lei, clujeni, care dau 48 de lei pe mancarea comandata online, si ieseni, cu un bon mediu de aproximativ 46 de lei. Pentru timisoreni valoarea medie a comenzii este de 43 de lei. De asemenea, peste 25% din numarul total de comenzi la nivel national sunt achitate cu cardul.

In top trei cele mai comandate feluri de mancare internationale de catre mileniali se afla pizza, burgerii si pastele, iar in ceea ce priveste mancarea traditionala, ceafa de porc cu cartofi prajiti, ciorba de vacuta si micii sunt printre preparatele culinare preferate de acestia.

"Cei mai activi clienti pe platforma foodpanda sunt cei din generatia milenialilor, care prefera sa comande direct din aplicatie. Cel mai important aspect care ii determina sa comande online este in primul rand diversitatea restaurantelor listate, dar si varietatea de preturi si bucatarii, de la fine dinning la fast food. Referitor la asteptarile pe care acestia le au de la livratori, milenialii isi doresc ca mancarea sa fie livrata intr-un timp cat mai scurt, de aproximativ 30 de minute sau sa nu depaseasca timpul de livrare precizat pe site", declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului