Sfaturi culinare

#pastrare alimente craciun #alimente Craciun #craciun #sfaturi culinare

Sfaturi pentru organizarea frigiderului si pastrarea alimentelor in perioada Sarbatorilor de Iarna

Sarbatorile de Iarna inseamna, pe langa clipele frumoase petrecute alaturi de cei dragi, si multa agitatie. Este acea perioada a anului in care toti ne dorim ca in frigiderul nostru sa se gaseasca toate alimentele de care avem nevoie, dar si nelipsitele preparate traditionale. Prin urmare o buna organizare a frigiderului este esentiala. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont.

Organizarea frigiderului

Intr-un frigider incarcat vei gasi mereu caserole cu resturi de mancare, borcane pe jumatate pline, sosuri pe care le-ai incercat o singura data sau sticle aproape goale, dar pe care nu le-ai aruncat inca, crezand ca vei avea nevoie de ele mai tarziu. Pentru o mai buna organizare, arunca resturile pe care stii ca nu le vei mai folosi si depoziteaza intr-un mod inteligent toate celelalte caserole si borcane.

Foloseste-te de tot spatiul pe care il ai la dispozitie. Frigiderele iti permit sa rearanjezi rafturile pentru a obtine mai mult loc, astfel incat caserolele si ingredientele de diferite dimensiuni sa incapa perfect in interior. In plus, Samsung Food Showcase dispune de trei zone diferite, zona dedicata ingredientelor pentru gatit, zona dedicata familiei, in care poti pastra bauturile si gustarile, si zona dedicata copiilor, unde poti aseza gustarile copiilor, astfel incat acestia sa ajunga mai usor la ele, fara a deranja celelalte alimente.

Pentru maxima eficienta si vizibilitate aseaza ingredientele si alimentele in functie de marime: cele mari stau cel mai bine in partea din spate, pentru a nu le acoperi pe cele mai mici. Termenul de valabilitate este un alt criteriu de care e bine sa tii cont atunci cand te intorci cu pungile pline de la cumparaturi. Un raft special dedicat alimentelor cu termen de valabilitate scurt te va ajuta sa le consumi mai repede si sa nu mai arunci mancarea.

Pastrare corecta a alimentelor

Atunci cand cumperi carne de la supermarket, este indicat sa o pastrezi in frigider, in acelasi ambalaj in care ai cumparat-o. Reambalarea ei in folie alimentara sau pungi de plastic poate contribui la raspandirea bacteriilor, ceea ce duce la o alterare mai rapida a acestui aliment. In schimb poti adauga un strat nou de folie alimentara peste ambalajul original, pentru a pastra alimentele prospete pentru mai mult timp.

O alta modalitate de a pastra carnea proaspata pentru mai mult timp estemarinarea acestei. Marinarea este un proces ce necesita timp indelungat si cel mai bine se realizeaza la temperaturi scazute.

Decongeleaza alimentele inghetate in interiorul frigiderului. Procesul va dura mai mult, dar rezultatul merita toate asteptarile, riscul de alterare al acestora se reduce semnificativ daca alegi sa nu le pastrezi prea mult timp la temperatura camerei. Indicat este sa respecti aceasta regula chiar si atunci cand pregatesti preparatele pentru mesele festive de Sarbatori sau cand vrei sa decongelezi cantitati mari de alimente.

Invata sa deosebesti alimentele alterate de cele care inca sunt bune de consum. Carnea pastrata in frigider timp de o zi isi poate capata o nunata usor maronie pe margini, ramanand, insa, buna de gatit. Dar nuantele verzui si mirosurile intepatoare sunt un semn clar ca aceste alimente trebuie aruncate cat mai repede.

Datorita functiilor unice de racire ale frigiderului Samsung Food Showcase, aerul rece circula mai repede in interiorul acestuia si asigura o temperatura constanta si egala. Asadar, poti deschide si inchide frigiderul de ori cat de multe ori doresti, pentru ca alimentele tale vor ramane proaspete la o temperatura ideala pentru mai mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare