Sfaturi culinare

# secrete snitel # preparare snitel #snitel

Secretul pentru ca snitelele sa nu devina tari si uscate nici a doua zi dupa preparare

Snitelele sunt unul dintre preparatele preferate de romani, insa adesea acestea trebuie consumate in timp scurt pentru ca devin tari si uscate foarte repede dupa preparare.

 

Cele mai multe dintre secretele pentru a face delicioasa carnea preparata cu pesmet se afla in partea de dinaintea gatitului. Punand in practica aceste sfaturi, rezultatul va fi spectaculos, iar tu vei putea consuma snitelele tale preferate mai multe zile la rand, fara ca acestea sa se intareasca sau sa se usuce.

Sfaturi pentru a te asigura ca snitelele nu devin uscate nici a doua zi dupa preparare

Alegerea carnii

Este important sa tineti cont de acest lucru, deoarece calitatea carnii schimba complet rezultatul. Cele mai recomandabile bucati care trebuie folosite sunt pulpele, deoarece sunt mai fragede.

Carnea marinata

O marinata va adauga intotdeauna un plus de savoare snitelelor si, in plus, ajuta la adaugarea unui plus de suculenta. De obicei, se adauga suc de lamaie sau de portocale, precum si unele condimente sau mirodenii, cum ar fi usturoiul, piperul si sarea.

Folositi lapte

Laptele este un lichid excelent pentru a inmuia si a da carnii o textura suculenta. Se toarna o cana de lapte de vaca, se adauga piperul negru si sarea, se amesteca bine si se lasa carnea la marinat cel putin 4 ore sau o noapte intreaga.

Atentie la ulei si la temperatura de preparare

Nu este necesar sa se foloseasca mult ulei pentru a praji snitelele si, de preferinta, ar trebui schimbat de fiecare data cand se aduna pesmet pentru a evita ca acesta sa se arda. In cazul temperaturii, asigurati-va ca este la 180 de grade C, astfel incat sa nu fie nici unsuroase, nici arse, veti observa o diferenta reala.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului