Cele mai multe dintre secretele pentru a face delicioasa carnea preparata cu pesmet se afla in partea de dinaintea gatitului. Punand in practica aceste sfaturi, rezultatul va fi spectaculos, iar tu vei putea consuma snitelele tale preferate mai multe zile la rand, fara ca acestea sa se intareasca sau sa se usuce.
Sfaturi pentru a te asigura ca snitelele nu devin uscate nici a doua zi dupa preparare
Alegerea carnii
Este important sa tineti cont de acest lucru, deoarece calitatea carnii schimba complet rezultatul. Cele mai recomandabile bucati care trebuie folosite sunt pulpele, deoarece sunt mai fragede.
Carnea marinata
O marinata va adauga intotdeauna un plus de savoare snitelelor si, in plus, ajuta la adaugarea unui plus de suculenta. De obicei, se adauga suc de lamaie sau de portocale, precum si unele condimente sau mirodenii, cum ar fi usturoiul, piperul si sarea.
Folositi lapte
Laptele este un lichid excelent pentru a inmuia si a da carnii o textura suculenta. Se toarna o cana de lapte de vaca, se adauga piperul negru si sarea, se amesteca bine si se lasa carnea la marinat cel putin 4 ore sau o noapte intreaga.
Atentie la ulei si la temperatura de preparare
Nu este necesar sa se foloseasca mult ulei pentru a praji snitelele si, de preferinta, ar trebui schimbat de fiecare data cand se aduna pesmet pentru a evita ca acesta sa se arda. In cazul temperaturii, asigurati-va ca este la 180 de grade C, astfel incat sa nu fie nici unsuroase, nici arse, veti observa o diferenta reala.