Cartofii prajiti! Cui nu ii plac? Nu sunt ei cel mai sanatos preparat, dar daca tot iti permiti un asemenea pacat, atunci e cazul sa o faci cat mai bine cu putinta. Iata reteta celor mai gustosi cartofi prajiti!
Ai nevoie de patru cartofi mari, foarte bine spalati. Daca sunt cartofi noi, atunci lasa-le pielita subtire, nu o elimina. In schimb, daca ai la indemana doar cartofi vechi, curata-le coaja. Iti mai trebuie ulei pentru prajit si sare mare, grujoasa.
Taie cartofii pai si pune-i intr-o oala cu apa rece. Pune la fiert o oala cu apa in care ai pus o lingura de sare. Cand clocoteste, pune cartofii in apa fierbinte si lasa-i pana incep sa se inmoaie. In jur de 5 minute. Varsa cartofii intr-o strecuratoare si lasa-i sa se raceasca. Baga-i in congelator aproximativ o ora.
Pune ulei intr-o tigaie si incinge-l la 120 de grade, apoi prajeste pe rand cartofii pana prind o pojghita aurie. Cand i-ai terminat de prajit si s-au racit, incinge iar uleiul, de data aceasta mai mult, la 180 de grade, si prajeste cartofii din nou, pe rand, pana devin usor maronii si foarte crocanti.
Scoate-i intr-un vas in care ai asezat un servet din hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Apoi, sareaza-i, dupa gust. Poti presara peste ei parmezan.
Sursa foto: mustardwithmutton.com