Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #bucataria thailandeza #gusturi picante #fusion de arome

Secretele bucatariei thailandeze: gusturi picante si fusion de arome puternice

Bucataria thailandeza a reusit in ultimii ani sa devina la fel de indragita precum cea indiana sau italiana. Care este secretul ei? In primul rand, ingredientele proaspete, gatite cat mai putin timp, iar in al doilea rand, fantasticele condimente care creeaza combinatii irezistibile pentru papilele gustative. Oare poate un bucatar amator sau novice sa prepare mancaruri thailandeze acasa? Cu siguranta da! Trebuie doar sa cunoasca micile secrete din spatele celor mai bune "dishuri".


Ingrediente nelipsite din bucataria thailandeza

Daca vrei sa te inspiri din bucataria thailandeza pentru a concepe propriile tale retete, ar fi bine sa ai intotdeauna la indemana urmatoarele ingrediente:

  • legume proaspete
  • taitei din orez (noodles)
  • orez
  • fructe de mare
  • lapte de cocos
  • peste
  • tofu
  • leguminoase
  • sos de soia
  • sos de peste


Nu doar ingredientele pe care le folosesti sunt foarte importante in bucataria thailandeza, ci si ustensilele. Wokul este tigaia speciala, in care poti prepara legumele in stil stir-fry, repede si fara sa pierzi prea multe substante nutritive.



Sursa foto: malagor.co.uk


Condimente esentiale in bucataria thailandeza

Bucataria thailandeza este, de cele mai multe ori, un fusion complex al mai multor bucatarii, inclusiv al celor din Europa, dar parca niciunde in alta parte mirodeniile nu dau mai multa savoare preparatelor. In bucataria thailandeza se foloseste in special:

  • curry
  • busuioc
  • ghimbir
  • sofran de India
  • lemongrass
  • ardei iute
  • menta
  • coriandru
  • turmeric
  • galangal
  • zahar de palmier


Combinatiile dulci, acrisoare si picante, un deliciu al bucatariei thailandeze

Pentru cei care iubesc mancarea bine condimentata, bucataria thailandeza este alegerea perfecta. Nu este fel de mancare care sa fie lipsit de gust, dimpotriva, va fi dulce-acrisor, picant zdravan sau picant moderat. Cu influente din mai multe bucatarii asiatice, mancarea thailandeza este bine echilibrata din punct de vedere nutritional si este foarte sanatoasa.

Chiar si mancarurile "fast food", consumate la fiecare colt de strada, au ceva special si sunt bune pentru sanatate. Conform traditiei thailandeze, nu este bine sa mananci singur delicioasele preparate, gestul fiind aducator de ghinion. Mancatul este o sarbatoare si trebuie impartasit cu persoane apropiate.

Sursa foto: recipes4us.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete