Sfaturi culinare

#culinar #bucatarie ruseasca # retete rusesti #reteta papanasi #reteta salata boeuf #reteta bors

Secretele bucatariei rusesti: ospete ca la curtile domnesti

Bucataria ruseasca este una dintre putinele bucatarii care si-au pastrat autenticitatea de-a lungul timpului. In ciuda influentelor din alte zone culinare ale lumii, rusii au incercat sa pastreze mancarea traditionala si retetele de la strabunici, dar accepta cu bucurie sa consume si preparate care nu au legatura cu bucataria lor.

Secretele bucatariei rusesti constau tocmai in aceasta posibilitate de a imbina bucataria internationala cu mancarurile traditionale, astfel incat sa dea nastere unui ospat demn de curtile domnesti de altadata.


Borsul acrit si dres cu smantana, la mare pret in bucataria ruseasca

Odata ce parcurgi principalele carateristici ale bucatariei rusesti, iti vei da seama ca o buna parte se regaseste si in bucataria noastra traditionala. Borsul acrit si dres cu smantana, de exemplu, este nelipsit de pe mesele rusilor, indiferent daca este vara sau iarna.

Temperaturile scazute din Rusia si iernile lungi i-au determinat pe localnici sa isi adapteze alimentatia astfel incat aceasta sa le tina de foame si sa ii incalzeasca. Borsul de sfecla rosie, borsul de varza sau borsul cu legume si carne, acrisor si imbogatit cu o lingura zdravana de smantana grasa, este mandria rusilor.



Foto:onalim.it


Vita Stroganoff, o mancare grasa, dar savuroasa

Considerata una dintre cele mai delicioase retete de mancare cu carne de vita, Stroganoff isi are originile in bucataria ruseasca si nu lipseste de la ospetele rusesti.


Coltunasii si clatitele, un simbol al bucatariei rusesti

Coltunasii (pirozhki sau pirohi) sunt un alt tip de mancare specific bucatariei rusesti. De obicei in forma de triunghi, coltunasii pot fi umpluti cu carne, gem, piure de cartofi, varza sau branza, in functie de preferintele consumatorilor.

De asemenea, clatitele sunt un deliciu savuros al bucatariei rusesti. Denumite blini, clatitele rusilor sunt mai groase si sunt umplute cu orice, de la carne tocata, la branza si gem.



Foto:olgasflavorfactory.com


Salata Olivier, bunica salatei de boeuf

Inainte sa apara salata de boeuf, rusii se delectau cu salata Olivier. Acest tip de mancare se pregatea de sarbatori sau la ocaziile speciale, iar reteta de baza continea cartofi fierti, mazare, carne, castraveti murati, ceapa, oua si morcovi. In prezent, fiecare bucatar sef sau gospodina a adaptat vechea reteta, adaugandu-i si alte ingrediente.



Foto:rozalin.ru


Papanasii, in varianta originala

In bucataria ruseasca, papanasii (Syrniki) sunt facuti din branza dulce, oua si zahar si sunt plati. La noi, in bucataria din Bucovina inca se pastreaza reteta rusilor.



Foto:vegetarianyogini.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului