Sfaturi culinare

#gadgeturi #ustensile #ustensile bucatarie

Secrete din bucatariile bine organizate – de la gadgeturi si ustensile la sfaturi practice

O bucatarie bine dotata este necesara si iti dai seama de asta pe masura ce folosesti zona tot mai des. Din necesitate se naste si spiritul practic. Dar, mai mult decat a avea, se pare ca trebuie sa te orientezi catre a necesita. Ustensilele dorite trebuie sa fie si folosite.

Ca tot vine toamna, sezonul perfect sa te apuci de muraturi si tot felul de legume si fructe conservate, iata si timpul potrivit pentru a te apuca de ceva cumparaturi. De mare ajutor ar putea sa iti fie ustensilele de la www.bucatariaeco.ro. Propunerile sunt foarte variate si sunt prezentate in randurile urmatoare.

  • Fan pizza? Atunci ti-ai dori cu siguranta un feliator de pizza, de genul unui foarfec. Pe cat de banal poate suna la inceput, pe atat de util este. Cu siguranta te-ai lovit de cazul feliilor de pizza prea fierbinti si prea incarcate de topping pentru a fi servite cum trebuie.
  • Feliator de ananas. Mai ales pentru iubitorii acestui fruct se intelege necesarul; ananasul este unul dintre fructele care se curata foarte greu.
  • Oala speciala pentru paste pare sa fie una utila nu numai pentru aceasta reteta. Dispune de un capac de oala cu orificii speciale pentru a scurge apa dupa fierbere si nu permite scurgerea alimentului.
  • Sprayuri in loc de clasicile recipiente de otet si ulei. Acestea se depoziteaza cu mult mai usor si cand le vei folosi nu ai cum sa dai surplus. Pot avea un design atragator de asemenea, dar partea cea mai buna este ca nu mai risti sa curga lichidele cand le scapi sau cand le folosesti la propriu.

Astfel de inventii - daca se pot numi astfel - sunt menite sa usureze munca in bucatarie si exista clar numeroase alte exemple. Acestea se completeaza cel mai bine si cu electrocasnice pe masura, de generatie noua. Frigiderele inteligente iti pot "spune" ce alimente iti lipsesc sau sunt pe cale sa expire, pe cand setarile unui cuptor permit autocuratarea acestuia pentru a usura munca utilizatorului. Cam asa arata bucataria moderna.

Ce ne-am face totusi cu acestea daca nu avem organizare? Modul in care sunt dispuse toate aceste dotari ale unei bucatarii este la fel de important ca si nivelul lor calitativ. Poate ca de fapt organizarea bucatariei este primul pas de facut pana cand sa o dotezi cu cele necesare. In acest sens, exista cateva tips-uri care sa ajute pe fiecare.

Unelte la indemana in functie de utilizare si frecventa

Cu totii pastram in bucatarie tot felul de lucruri pe care le folosim mai mult sau mai putin. Pe langa pozitionarea dulapurilor ai nevoie de organizare a uneltelor in functie de cat de des le folosesti.

Fix langa chiuveta ar trebui sa ai blatul si se intelege de ce, asa cum oalele si tigaile ar trebui sa fie pozitionate cat mai aproape intr-un dulap langa cuptor si aragaz. Iar la capitolul dulapuri, ar fi mai bine sa depozitezi cat mai sus acele elemente pe care le folosesti ocazional, precum sunt decoratiunile si tot ce e specific in bucatarie pentru sarbatori.

Nu pleca niciodata din bucatarie pana cand nu sunt toate lucrurile la locul lor

Acest sfat implica extra timp pentru curatenie, este adevarat, dar acest lucru ajuta la o mai buna organizare. Planificarea timpului pentru fiecare misiune in bucatarie te ajuta si va ajuta si data sa obtii un timp mai eficient de preparare a mancarurilor. Rezerva timp suficient pentru a curata si dezinfecta, pentru ca pana la urmatoarea utilizare a uneltelor din bucatarie acestea sa fie deja curate si uscate.

Gandeste piese de mobilier multifunctionale

Orice unealta sau dotare din bucatarie poate fi atat de bine plasata incat sa iti ofere extra spatiu chiar si acolo unde bucataria nu este foarte generoasa. Alege spre exemplu sa pastrezi blatul liber. Sau insula, daca este vorba despre una in bucataria cu pricina. Alege de asemenea o hota cu filtru special si nu cu iesire clasica de genul tubului – asta iti va salva spatiul dedicat acestui tub pentru a fi mascat. Acestea sunt doar cateva idei.

De asemenea, electrocasnicele mai compacte pot salva mici spatii ce devin zone de depozitare. In loc de masa clasica, una care se extinde si se pliaza este mult mai practica.

Dotarea bucatariei este o adevarata provocare. Recomandam gama de produse disponibila pe www.bucatariaeco.ro, magazin online la fel de bine organizat pe cat isi doreste fiecare dintre noi sa fie propria bucatarie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului