Sfaturi culinare

#condimente #scortisoara #craciun #sarbatori #preparate sarbatori

Scortisoara, vedeta bunatatilor de sarbatori! 6 preparate de Craciun parfumate cu acest condiment

Scortisoara este un condiment nelipsit din retetele de iarna, intrucat emana in jur un parfum intens si aromat, care ne duce cu gandul la sarbatorile de sezon! De altfel, scortisoara este considerata o mirodenie vedeta in perioada Craciunului, fiind folosita cu precadere in deserturi si in bauturile dulci care ne incalzesc trupul si sufletul in anotimpul lui Mos Gerila! Iata sase preparate de Craciun in care merita sa "scapi" fara pudoare cate un varf de cutit de pudra de scortisoara!

1. Turta dulce

Turta dulce este un preparat specific Craciunului. Daca ai de gand sa te aventurezi in prepararea acestui desert savuros in casa, nu uita de scortisoara, care, alaturi de ghimbir, reprezinta condimentele cheie din acest desert.

2. Cozonac

Respecta cu exactitate toti pasii retetei de cozonac si nu rata nicio indicatie, daca vrei sa-ti iasa pufosi si crecsuti, dar joaca-te dupa bunul plac cu aromele si condimentele pe care le introduci in aluat sau umplutura. Da frau liber imaginatiei si joaca-te cu scortisoara in asezonarea cozonacilor, pentru a-i inmiresma cu cel mai placut parfum de Craciun.

3. Tarta cu mere

Merele si scortisoara sunt o combinatie perfecta in bucatarie. Daca din meniul tau de sarbatori nu lipseste tarta sau placinta cu mere, ai ocazia sa folosesti cu generozitate praful de scortisoara pentru a o parfuma si a o imbraca in parfum de sarbatoare.

4. Vin fiert

Nimic nu se compara, in perioada Craciunului, cu savurarea unei cani de vin fiert, stand langa bradul frumos impodobit sau la gura sobei bunicii. Retetele de vin fiert s-au diversificat de-a lungul timpului si au devenit din ce in ce mai pretentioase. Dincolo de coaja de portocala sau de mar ori de cuisoarele care se pun in el, scortisoara a castigat din ce in ce mai mult teren in prepararea acestei bauturi.

5. Ciocolata calda

Indiferent ca este alba sau neagra, combinata cu bezele sau simpla, ciocolata calda este ideala pentru parfumul dulceag si intens al scortisoarei. Nu ezita sa presari un varf de cutit de scortisoara in fiecare cana de cicolata calda si vei intra mult mai rapid in spiritul sarbatorilor.

6. Fursecuri cu scortisoara

Fursecurile sunt nelipsite din multe case in perioada Craciunului, mai ales ca reprezinta desertul preferat al lui Mos Craciun, care se asteapta sa le gaseasca alaturi de un pahar de lapte, in fiecare casa in care poposeste in Ajun. Daca vrei sa-l ademenesti mai repede pe Mos Craciun in casa ta, scapa in aluatul de fursecuri putina pudra de scortisoara.

Sursa foto: spisanievip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare